Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na obsluhu útulku čekal kříženec pitbulteriéra u branky

Překvapení čekalo před několika dny na zaměstnance odchytové služby Animal Rescue. U branky do útulku je hned po ránu vyhlížel černý kříženec pitbulteriéra. „Když jsme přijeli, popoběhl nám radostně naproti a tetelil se štěstím: No to je dost, že jedete, já tady na vás čekám celou noc!“

Mladý krasavec se tak přidal k ostatním obyvatelům útulku. Stejně jako oni čeká na nové majitele. „Potřebuje aktivní páníčky, kteří ho budou umět zaměstnat a využít jeho temperament. Při vycházkách je poslušný, začíná aportovat, potřebuje trochu přibrat a osvalit, ale to už je jen otázkou času,“ zmiňuje Vladimír Kössl z Animal Rescue.

Štěstí v neštěstí měla starší fenka dlouhosrstého jezevčíka, která byla nalezena 12. dubna na silnici za Branišovem směrem na Dubné. Byla zraněná, ale naštěstí je mimo ohrožení života. Měla zlomený hrudní obratel, trochu tekutiny v břiše a zvětšený žaludek. Momentálně se už nachází v útulku, který pátrá po majiteli.

Další krasavec byl nalezen 7. dubna ve Zlivi. Jedná se o zhruba pětiletého křížence, který je poslušný a přátelský, takže si vás zajisté získá. Dobře vychází i s ostatními psy. Respekt má před bouřkou.

Pečlivější přístup vyžaduje mohutný kříženec tosa inu (či brazilské fily) se jménem Lordík. Jeho dosavadní páníček ho před lety adoptoval z útulku, ale bohužel na něj nestačil. Lordík byl psychicky nevyrovnaný a bojácný. U Animal Rescue je přes měsíc.

„Za tu dobu se u nás trochu usadil a zvykl si. Je to hodný pes, ale stále ho velmi ovlivňuje jeho strach z neznámého. Ve svém životě potřebuje mít jistoty, na které se může spolehnout. Nemá rád změny a zbytečné vzrušení, potřebuje dostatečně důsledného a klidného páníčka, který mu takové prostředí dokáže připravit. Potom je to milý mazlík, který se nechává s potěšením hladit a užívá si vaší přízně,“ uvádí Vladimír Kössl.

Více než měsíc v útulku žije také drobný kříženec, který byl odchycen 20. března v Litvínovicích. Měl kožený obojek, ale jinak byl bohužel neoznačený. Je to správný mazel, ačkoliv je k cizím lidem tak trošku nedůvěřivý.

Nejdéle je v Animal Rescue Joey. Ne, nejedná se o oblíbenou postavu z Přátel, nýbrž o zhruba rok a půl starého křížence, který je podobný patterdale teriérovi. Nalezen byl ráno 23. února na Novohradské ulici. Je kastrovaný a poslušný, ačkoliv malinko paličatý. S ostatními psy příliš nevychází, hrozí, že by se s nimi mohl pustit do křížku. Podle slov Vladimíra Kössla je předurčený k individuálním psím sportům.

„Byl by jistě výborný společník pro běhání. S jinými zvířaty se zatím nesnese, má také problémy zůstávat o samotě. V tom případě by mohl devastovat vybavení bytu, protože zábavičku si vždycky najde,“ dodává.

Několik dní je v útulku také sedmiletá drobná kříženkyně, která je ale momentálně v léčení, takže není nabízena k adopci.

Ačkoliv se může zdát, že většina nalezených psů končí u nových majitelů, není tomu tak. Mnohdy se přihlásí i šťastní páníčci, kterým jejich miláček utekl. Zpátky domů se tak v minulých dnech velmi rychle vrátila například fenka nalezená v Úsilném či kokršpaněl nalezený v Budějcích na Vltavě.

Štítky Animal Rescue, psi, kříženci, útulek, páníček, kříženec, pes, Branišov, Dubné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na obsluhu útulku čekal kříženec pitbulteriéra u branky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.