Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvalitní koupání ve volné přírodě nabízí Černá v Pošumaví, Podolsko či rybník Hejtman

Blíží se sluncem naplněný víkend, během kterého meteorologové slibují jak vysoké teploty, tak vyčištěné nebe a jasné léto. Kam se tedy vypravit na koupačku?

Slunečné počasí a vysoké teploty přímo vybízí k relaxu u vody. Pokud vás láká spíše přírodní koupání, výbornou kvalitu vody můžete čekat v Černé v Pošumaví či v tábořišti Podolsko u Orlíku. Dvojku od hygieniků získala na pětistupňové škále pláž v Horní Plané na Lipensku a rybník Hejtman na Jindřichohradecku.

Zhoršení kvality vody zaregistrovali v uplynulém týdnu hygienici v Lipně nad Vltavou, které je na hodnotě 3. Stejně tak Radava u Orlíku. Odborníci doporučují se po koupání vysprchovat.

Na čtyřce i nadále zůstávají Vojník u Orlíku a Staňkovský rybník nedaleko Chlumu u Třeboně.

„Na některých místech se nepatrně začíná objevovat vodní květ a horší průhlednost. Je to dáno teplým počasím, které momentálně panuje. Podle Heinigeho by se však situace neměla vyvíjet nijak dramaticky, neboť meteorologové očekávají v příštím týdnu ochlazení a bouřky,“ informovala ČTK.

Na mnoha plážích se dnes nachází občerstvení, různé doprovodné atrakce, půjčovny lodí a tak dále. Přejeme příjemnou koupačku!

Štítky koupání, Podolsko, Černá v Pošumaví, Vodní nádrž Orlík, okres Jindřichův Hradec, Horní Planá, Hejtman (rybník na Koštěnickém potoce), Pošumaví, Lipno nad Vltavou, Staňkovský rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalitní koupání ve volné přírodě nabízí Černá v Pošumaví, Podolsko či rybník Hejtman  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.