Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rekordní červenec temelínského infocentra

Rekordní počet 5102 návštěvníků přijelo první prázdninový měsíc na Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín. Dosud nejvyšší červencovou návštěvnost zaznamenalo temelínské infocentrum v roce 2013, a to 4767 lidí. Od začátku roku si infocentrum elektrárny prohlédlo 19796 lidí.

Prázdninová návštěvnost je specifická tím, že jejím základem jsou turisté, kteří tráví své dovolené v jižních Čechách. Mimo letní prázdniny tvoří základ návštěvníků elektrárny Temelín žáci základních a studenti středních a vysokých škol. „Další významnou skupinou našich letních návštěvníků jsou cyklisté. Ti k nám odbočí především z povltavské cyklostezky mezi Hlubokou a Týnem nad Vltavou. V červenci jich bylo kolem pěti stovek, tedy každý desátý návštěvník přijede na kole,“ upřesňuje vedoucí infocentra Jana Gribbinová.

K rekordní červencové návštěvnosti přispěl i 6. Den otevřených dveří JE Temelín, který na elektrárnu přivedl 940 lidí. „Zájem o informace z jaderné energetiky a Temelína pokračuje i u návštěvníků ze zahraniční. Těch za prvních sedm měsíců přijelo již 1362, tedy o tři stovky více než za stejné období loni,“ říká Marek Sviták, tiskový mluvčí elektrárny Temelín.

Štítky Jaderná elektrárna Temelín, elektrárna, Jihočeský kraj, Týn nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordní červenec temelínského infocentra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.