Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Při pravidelné údržbě Samsonovy kašny byla na jejím dně nalezena třeba kniha K. J. Erbena

Možná jste si všimli, že začátkem týdne byla Samsonova kašna opět mimo provoz. Tentokrát ale nebyla na vině technická závada, nýbrž pravidelné čištění. Pracovníci společnosti ČEVAK začali skvost budějckého náměstí Přemysla Otakara II. chystat na zimu.

A během toho našli na dně kašny opravdové poklady. Nalezli například dioptrické brýle, dětské autíčko nebo starší mobilní telefon, u kterého asi poslední majitel zkoušel jeho vodotěsnost. Neobvyklým nálezem byla kniha od Karla Jaromíra Erbena. Pracovníci rovněž kontrolovali čerpadla a osvětlení. Bazén, který pojme až 250 kubíků vody, se bude znovu napouštět dnes.

„Do technického srdce kašny namontujeme recirkulační zařízení, které zajistí i při nízkých teplotách proudění vody a zabrání tak jejímu zamrzání,“ popsal vedoucí provozního střediska České Budějovice Ondřej Koupal.

Štítky kašna, Karel Jaromír Erben, Přemysl Otakar II., ČEVAK, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při pravidelné údržbě Samsonovy kašny byla na jejím dně nalezena třeba kniha K. J. Erbena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.