Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Akce Máj spolu má za cíl uklidnit situaci po protestech

Sport, ruční práce i divadelní představení si budou moci dnes užít děti na sídlišti Máj díky iniciativě Máj spolu, která je výsledkem spolupráce policie, diecézní charity, Salesiánského střediska mládeže a zástupců iniciativy Budějovice proti násilí. Program začne v 16 hodin.

Děti si budou moci půjčit vybavení pro nejrůznější sporty, jako třeba badminton, fotbal či frisbee, projet se na koloběžce, pod vedením umělců z výtvarných dílen se věnovat ručním pracím, utkat se v turnaji v páce, vyzkoušet si žonglování či chůzi na chůdách.

Program pro děti si připravili i policisté, kteří předvedou výcvik služebních psů a seznámí návštěvníky se základními prvky sebeobrany.

V 18 hodin pak program vyvrcholí divadelním představením oblíbeného Teátru Víti Marčíka Robinson Crusoe. Předpokládaný konec programu je pak v 19 hodin.

Cílem akce, která se koná před Základní školou Máj II v ulici M. Chlajna 23, je uklidnit situaci po sérii protestních akcí, které přímo na sídlišti eskalovaly a skončily násilím a policejním zásahem.

„Chceme děti vést k aktivní zábavě, umožnit jim najít si nové kamarády a ukázat, že i sídliště, které je dlouhou dobu považované za problematické, může být hezkým místem k životu,“ říká jedna z organizátorek Radka Doležalová.

Ve čtvrtek od 16 hodin pořadatelé rádi uvítají všechny návštěvníky - a to nezávisle na věku. Odpoledne je sice primárně určeno pro obyvatele sídliště, ale přijít mohou i přespolní návštěvníci.

„Srdečně vítáme každého, kdo se chce podílet na vytvoření pohodové a klidné prázdninové atmosféry, která nyní na sídlišti citelně chybí. V případě úspěchu akce na ni v budoucnu plánujeme navázat,“ dodává Doležalová.

„Už od prvních pochodů bylo zjevné, že atmosféra života i už tak problematické sousedské vztahy na Máji jimi budou dlouhodobě poznamenané. O jejich napravení dlouhodobě usiluje Diecézní charita České Budějovice a Salesiánské středisko mládeže, které se podílejí také na přípravě čtvrteční akce. Naším cílem je na chvíli uvolnit atmosféru na sídlišti. Naznačit, že tak, jak je to teď, to být nemusí. Zažít spolu s obyvateli Máje společně něco příjemného. Navíc děti, které musely zažít velký strach z demonstrantů, z možných potyček, z policie a tak dále, si zaslouží situaci pochopit také trochu jinak a strachu se alespoň částečně zbavit. Proto také spolupracujeme i s Policií České republiky,“ uzavírá pořadatelka dnešní akce.

Tisková zpráva

Štítky Máj spolu, sport, ruční práce, divadlo, M. Chlajna, sídliště, Salesiánské středisko mládeže, České Budějovice, Víťa Marčík, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akce Máj spolu má za cíl uklidnit situaci po protestech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.