Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Azbest ze škol zmizí za téměř třináct milionů korun

V kauze azbest na Máji konečně nabraly události spád. Ve středu rada města vypsala takzvané zkrácené výběrové řízení na sanaci objektů, ve kterém byly dle doporučení firmy Foster Bohemia osloveny tři specializované firmy.

Minulý pátek si pracovníci těchto společností prohlédli prostory určené k sanaci, v pondělí byly předloženy cenové kalkulace. Dnes, tedy v úterý 17. ledna, pak rada města na základě doporučení výběrové komise schválila vítěze výběrového řízení. Tím je firma SITA CZ a.s.

Náklady na sanaci budou činit 12,7 milionu korun bez DPH. Sanaci minerálních a azbestových vláken v objektech májských škol by měla firma provést ve lhůtě 45 dnů. Realizaci sanace bude předcházet schválení postupu Krajskou hygienickou stanicí České Budějovice.

Dekontaminovány budou všechny prostory i vybavení májských škol, vyčištěny nebudou jen některé dekorativní prvky výzdoby a plyšová zvířátka, která tvořila součást příjemného prostředí tříd. Dekontaminací naopak projdou i učebnice a další didaktické pomůcky.

Sanační práce bude provádět několik desítek specializovaných pracovníků. Po ukončení sanace budou provedena důkladná kontrolní měření. Pokud jejich výsledky potvrdí, že minerální a azbestová vlákna byla dokonale vyčištěna, mohli by se žáci a učitelé do svých tříd vrátit už 1. dubna 2012. Budějcká Drbna by jim to moc přála!

Štítky environmentální remediace, SUEZ CZ a.s., Krajská hygienická stanice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Azbest ze škol zmizí za téměř třináct milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.