Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějčáci jsou naštvaní. Práce na Dobrovodské jdou pomalu

„Takhle se pracuje za městské peníze - a vlastně i naše. Dělníci bez dozoru sedí, hulí, šéfíci asi spinkají a po celé délce omezení není jediný pracující,“ popsal své postřehy z Dobrovodské ulice Jindřich Švácha, který si minulý pátek dopoledne situaci na místě této dopravní uzavírky vyfotil na mobil.

Podle něj to ale ten den nebylo nic výjimečného. „Je to každodenní situace, odpoledne to tam vypadá stejně. Zvlášť ten čas, kdy byla pořízena ta fotka, je alarmující. V půl desáté bych čekal, že se normálně pracuje, ne svačí,“ dodal čtenář Budějcké Drbny.

Zdaleka není sám, kdo se nad nízkým pracovním nasazením dělníků pozastavil. Stížnosti občanů přicházejí i na magistrát. „Na kontrolním dnu byl zhotovitel, v souvislosti s několika upozorněními občanů na pomalý průběh stavby, požádán o zvýšení nasazení pracovníků firmy tak, aby stavba byla dokončena v požadovaném termínu,“ řekl Budějcké Drbně vedoucí investičního odboru Zdeněk Šeda.

ČTĚTE TAKÉ: Uzavírka Dobrovodské začíná! Půl roku musíte po objížďce

V současné době se na Dobrovodské chystá pokládka vodovodu, současně v ulici U Lávky probíhají přípravné práce pro uliční vpusti tak, aby byla v úseku po Družstevní zprovozněna co nejdříve.

„K malému zpoždění oproti stanovenému harmonogramu došlo v křížení Dobrovodské a Plynárenské, kde bylo po odkrytí inženýrských sítí zjištěno jiné uložení kabelů od společnosti E.ON. Z toho důvodu musela být přeřešena část stávající projektové dokumentace,“ dodal Šeda.

Práce na Dobrovodské ulici, které souvisí s výstavbou další etapy zanádražní komunikace, začaly v pondělí 21. července a potrvají až do konce letošního roku.

Foto: Jindřich Švácha

Štítky Dobrovodská, uzavírka, technické vybavení, objížďka, České Budějovice, doprava, stížnosti občanů, Drbna.cz, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lojza Chytrak

Silničáři s tím nemají nic společného. Já si myslím, že chyba bude nejspíš někde jinde, není přímo v těch konkrétních dělnících, kteří tam zrovna „posedávají“. Ať si posedávají, když jim to nadřízení potažmo zadavatel trpí (třeba jim nikdo vůbec neřekl, co mají dělat :-)). Je to zcela běžná situace nejen na této uzavírce, podívejme se na další místní uzavírky a s tím spojené objížďky. Člověk krátký úsek, který běžně projede v čase okolo půl minuty, musí objíždět po zdlouhavé objízdné trase mnohonásobně delší řádově několik minut, ale co ho dopálí nejvíce, když vidí, že se na uzavírce vůbec nic neděje a nehýbe. Ale kdo ví, možná tomu nerozumíme, třeba je to součástí technologického postupu, nechat to „uležet“ a „uzrát“ :-))))

Sobota, 16. srpna 2014, 10:46Odpovědět

Jirka Havel

Bohužel tohle je pracovní nasazení skoro všech silničářů v ČR...

Pátek, 15. srpna 2014, 09:13Odpovědět

Budějčáci jsou naštvaní. Práce na Dobrovodské jdou pomalu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.