Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Uzavírka Dobrovodské začíná! Půl roku musíte po objížďce

Možná nejzásadnější letošní budějcká dopravní uzavírka je tady! Už od zítřka až do konce roku 2014 bude pro osobní i nákladní auta neprůjezdná Dobrovodská ulice od Vrbenské až po křižovatku s Družstevní v ulici U Lávky. Důvodem je pokračující výstavba zanádražní komunikace.

Silnice druhé třídy číslo 157 dostane při čtvrté etapě stavby, která začala již před několika lety, potřebné technické vybavení k nadcházející přeložce nutné k dokončení celé zanádražky. Dobrovodská bude průjezdná pouze pro autobusy a vozidla na povolení stavby.

Současně dojde k úplné uzavírce Vodní ulice v úseku od Dobrovodské po Plynárenskou a také Brandlovy ulice opět od křižovatky s Dobrovodskou po Dienzenhoferovu.

A kudy se vlastně bude v následujících více než pěti měsících jezdit? Hlavní objížďka pro osobní auta s hmotností do 3,5 tuny a nákladní automobily do 12 tun bude vedena přes ulice Vrbenská, Hlinecká, Dobrovodská a obráceně.

Osobáky ale mohou využít i další objízdné trasy, a to obousměrného průjezdu v ulici Jana Masaryka v úseku mezi hřbitovem a ulicí Do Mladého, to znamená mezi Mladým a Starou Pohůrkou.

Náklaďáky těžší dvanácti tun budou vedeny po silnicích II/156, II/155, II/157, III/14611 a III/0341 přes České Budějovice, Nedabyli, Novou Ves, Strážkovice, Trocnov, Ledenice, Zaliny, Dubičné a opačně.

Objízdná trasa linek městské autobusové dopravy čísla 325 010 i 325 013 a trolejbusových linek veřejné drážní dopravy číslo 9 a 59 povede ulicemi Reinerova a Vodní.

„Namísto těchto trolejbusových linek veřejné drážní dopravy bude v celé jejich trase zajištěna náhradní autobusová doprava. Pro výše uvedené linky budou zrušeny zastávky Plynárna (obousměrně) a Pětidomí (směr centrum),“ dodala mluvčí budějckého magistrátu Jitka Welzlová.

Štítky Dobrovodská, uzavírka, technické vybavení, objížďka, České Budějovice, doprava, Jan Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka Dobrovodské začíná! Půl roku musíte po objížďce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.