Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějce nesouhlasí s výstavbou rodinných domů v Branišově

Kolem devadesáti rodinných domů by mělo vyrůst východně od Branišova. Obec s 237 obyvateli plánuje rozsáhlou výstavbu jižně od silnice vedoucí z krajského města. Se změnou územního plánu číslo 3 ale českobudějovičtí radní nesouhlasí. Branišovu totiž chybí občanská vybavenost.

Podle náměstkyně primátora Ivany Popelové by tak veškerá zátěž připadla právě na České Budějovice. „Jelikož Branišovská ulice je už nyní přetížena a na křižovatce s Husovou třídou jsou dlouhodobě problémy, nemůžeme připustit, aby se na ni napojil další satelit,“ uvedla Popelová.

Radní se tedy k záměru Branišovských staví negativně. „Jako sousední obec máme podmínku, aby si Branišov občanskou infrastrukturu alespoň částečně vybudoval. A také je nutné, aby fungoval západní obchvat města. Bez něj tuto lokalitu nelze zatěžovat další dopravou,“ dodala Ivana Popelová.

Starostka Branišova Eva Návarová na rozhodnutí vedení budějckého magistrátu zatím nechce reagovat. „Příští týden v pondělí máme schůzku s pořizovatelkou územní změny. Až poté můžeme sdělit naše stanovisko,“ řekla Návarová Budějcké Drbně dnes po obědě.

Foto: www.branisov.cz

Štítky Branišov, výstavba rodinných domů, České Budějovice, stavba, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

„Jelikož Branišovská ulice je už nyní přetížena a na křižovatce s Husovou třídou jsou dlouhodobě problémy, nemůžeme připustit, aby se na ni napojil další satelit,“ uvedla Popelová. Nejenom tam, pani Popelová. No, možná tam jen nebyla oslovena ta pravá stavební firma .:-) Málokterá obec v blízkosti ČB má základní vybavenost a obyvatelé těchto obcí převážně dojíždějí do ČB za prací i zábavou a pořizují zde své nákupy a ani v tomto případě to nebude jiné. Ostatně je velice pravděpodobné, že naplavenina do Branišova bude z Budějc o které se město dosud stará.

Čtvrtek, 13. února 2014, 13:22Odpovědět

Jiri Vančura

neuplatíš nestavíš,

Středa, 12. února 2014, 16:35Odpovědět

Budějce nesouhlasí s výstavbou rodinných domů v Branišově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.