Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějcká teplárna dnes ukončila topnou sezonu

Po 261 dnech dnes akciová společnost Teplárna České Budějovice ukončila topnou sezonu, která začala vloni 14. září a proti té předchozí trvala i přes klimaticky mírnou zimu o čtyři dny déle.

Právě mírná zima ale pomohla domácnostem ušetřit, protože tepla se této skupině zákazníků prodalo přibližně o 20 procent méně.

„Provozně jsme ji zvládli velmi dobře, bez větších problémů. Je to především vizitka našich zaměstnanců a jejich péče o celý teplárenský systém. Za to jim patří velký dík,“ uvedl Martin Žahourek, místopředseda představenstva Teplárny České Budějovice.

Ze srovnání průměrných denních teplot od září do března plyne, že letošní zima byla v Budějcích meziročně teplejší o necelé dva stupně Celsia. To pak ovlivnilo i poptávku zákazníků.

Topná sezona podle zákona sice trvá jen do konce května, ale o jejím ukončení rozhoduje hlavně příroda. Stoupne-li průměrná denní teplota venkovního vzduchu ve dvou dnech nad 13 °C a předpověď počasí neočekává pokles ani pro následující den, pak lze topnou sezonu ukončit. A tato situace nastala.

Nyní se Teplárna připravuje na pravidelnou údržbu zdrojové části a plánované opravy teplárenské sítě včetně těch generálních.

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky Teplárna České Budějovice, konec topné sezony, Teplárna České Budějovice, a.s., České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká teplárna dnes ukončila topnou sezonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.