Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budvar Aréna bude mít novou multimediální kostku

Nové multimediální kostky se zřejmě už letos v říjnu dočkají návštěvníci Budvar Arény. Poté, co původní audiovizuální zařízení odvezla společnost Mountfield včetně celého hokejového týmu do Hradce Králové, se město rozhodlo investovat do nákupu nové kostky přes šest milionů korun.

„Pořízením moderní multimediální kostky i souvisejícího zařízení a vybavení chceme fanouškům Motoru, ale i dalším návštěvníkům Budvar Arény, co nejvíce zkvalitnit a zatraktivnit sledování sportovních utkání a kulturních představení. Na její pořízení město vypíše výběrové řízení, předpokládaná cena je 5,2 milionu korun bez DPH,“ uvedl 1. náměstek budějckého primátora pro ekonomiku a majetek města Miroslav Joch.

Multimediální kostka má poskytnout řadu vymožeností. Umožní například zobrazování živého přenosu z kamer i okamžité opakovaní záběrů, které bude možno zrychlovat či zpomalovat, prováže i další obrazové systémy, jako například videorozhodčí, dokáže vkládat řadu informací o probíhající hře (skóre, jména týmů, tresty, oddechové časy) i o dalších zápasech, zajistí rovněž tvorbu i zobrazování různých grafických animací.

„Zvlášť ale fanoušci jiných sportů, než jen hokeje, ocení moderní časomíru, která zvládne zobrazit požadované informace o času, bodech či skóre i pro tak odlišné sporty, jako je například basketbal, volejbal, házená či tenis a mnohé další,“ popsal technické možnosti kostky náměstek.

Štítky Budvar aréna, multimediální kostka, České Budějovice, hokej, ČEZ Motor České Budějovice, Mountfield, Hradec Králové, Miroslav Joch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budvar Aréna bude mít novou multimediální kostku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.