Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Chcete být asistentem prevence kriminality? Přihlaste se!

Městská policie České Budějovice bude od zítřka přijímat žádosti zájemců o práci asistenta prevence kriminality. Jak minulý týden při návštěvě jihočeské metropole avizoval ministr vnitra Martin Pecina, společně se strážníky by se měli v ulicích sídliště Máj pohybovat hned čtyři asistenti.

ČTĚTE TAKÉ: Ministr chce na Máji nasadit asistenty prevence kriminality

„Asistenti prevence kriminality jsou lidé z problémové lokality, většinou mladí muži. Ti potom chodí s hlídkami městské policie a snaží se udržovat pořádek v místech, odkud pocházejí a kde to velmi dobře znají. Po celé republice jich nyní máme 120, většinou jsou to Romové,“ řekl Martin Pecina po jednání s primátorem Budějc Jurajem Thomou a policejním prezidentem Martinem Červíčkem.

Na služebnu Městské policie v ulici Jaroslava Haška mohou uchazeči přicházet od zítřka, tedy středy 31. července. „Hlavní náplní asistenta prevence kriminality budou společné pochůzky a úzká spolupráce se strážníky,“ potvrdil slova ministra mluvčí budějcké městské policie Václav Sup, který bude přihlášky se stručným životopisem přijímat ve všedních dnech od 7.30 do 15 hodin.

Stejně tak můžou zájemci svou žádost odnést na přestupkové oddělení městské policie v úředních hodinách, nebo ji poslat elektronicky na e-mailovou adresu supv@c-budejovice.cz.

Úřední hodiny Městské policie České Budějovice

Pondělí, středa 8.00 - 17.00 hodin
Úterý, čtvrtek 8.00 - 14.00 hodin
Pátek 8.00 - 13.00 hodin

 

Štítky asistent prevence kriminality, výběrové řízení, Městská policie České Budějovice, prevence kriminality, obecní policie, České Budějovice, Martin Pecina, Jaroslav Hašek, Juraj Thoma, Martin Červíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

Pokud bude alespoň základní předpoklad, tedy osoba netrestaná, gramotná a schopná alespoň běžné komunikace v češtině (slova jako "dylina" a podobně komunikací v tomto smyslu nejsou) Pak lze považovat za úspěch že jich ve státě sehnali alespoň 120. Ovšem jestli je to prostě jen další způsob jak nacpat cikánům peníze, pak je mohou klidně vybrat losem. A co bude dělat "romský koordinátor" který má podobnou náplň práce, tedy dělat jakési rozhraní mezi majoritou a cikány (proč ho nepotřebují ostatní menšiny? ) ? Když budou další 4 cikáni courat po Máji, jak to asi změní situaci? A jak se to pozná, když se dodnes nevykazuje cikánská kriminalita, takže úspěch či neúspěch bude tak na pocitu Thomy, nebo Prciny, což můžeme říci předem že se pobijí v prsa a budou mektat že to byl úspěch a jak to obrovsky pomohlo, i kdyby "asistenti" byli chyceni s deklem od kanálu. A kolikpak to bude stát? Nebylo by lepší, kdyby policie místo provokací dělala svou práci, tedy když někdo dělá brajgl, tak to s ním vyřídila na místě (například pokutou, třeba i z "dávek") místo aby jako buzeranti courali kolem lesa a užívali si klidu?

Úterý, 30. července 2013, 15:27Odpovědět

Chcete být asistentem prevence kriminality? Přihlaste se!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.