Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Co dělat, když by zimní údržba v Budějcích vázla?

Reakce na snímek čtenáře Budějcké Drbny, který před týdnem vyfotil nános zmrzlého sněhu na chodníku u křižovatky ulic Grünwaldova a Pabláskova poblíž tamní základní školy, na sebe nenechal dlouho čekat. Jak máte postupovat, když takové místo kdekoliv ve městě objevíte?

ČTĚTE TAKÉ: Když lidé spoléhají na město. A město na lidi

Podle zástupce vedoucího Odboru správy veřejných statků budějckého magistrátu Eduarda Nejdla evidentně došlo k pochybení firmy zajišťující zimní údržbu komunikací.

„Pravděpodobně se jedná o lokální závadu - na fotografii je vidět, že okolní chodníky byly uklizené. S velkým časovým odstupem je však obtížné dohledat příčinu, proč k závadě došlo,“ řekl Nejdl.

Jestliže tedy někdy v budoucnu Budějčáci neuklizený chodník nebo silnici objeví, můžou telefonicky přímo kontaktovat kompetentní osoby.

„Mezi ně v tomto případě patří dispečink společnosti .A.S.A. České Budějovice na telefonu 607 518 080, který v zimě funguje nepřetržitě, nebo Odbor správy veřejných statků magistrátu města, čísla 38 680 2507 a 38 680 2506,“ radí Eduard Nejdl.

Uklízel(a) bych sníh na městském chodníku?

Celkem hlasovalo575 čtenářů

Štítky sníh, údržba silnic, chodníky, České Budějovice, chodník, Grünwald, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

Pane Tomáši, myslím že se mýlíte v jednom, tedy v tom že se něco platí PŘEVÁŽNĚ z daní. Pokud vím, tak stát, ani třeba poslanci se neseberou a nejdou si někam vydělat. Jediným příjmem státu je výběr daní a ty nakonec vždy skončí u občana, byť je třeba platí ve formě cla nějaká firma. Na konci je i to clo započteno v ceně a platí ji občan. Takže ano všechny ty kdo sedí na magistrátě i kdekoli jinde ve státní "službě" platíme nakonec my. A pokud město má nějaké vlastnictví (třeba chodník) je povinné se o něj starat, tedy i z něj uklidit sníh. Ono když bych to lehce nadsadil, dnes to bude úklid sněhu, zítra může magistrát přijít že mám ten chodník nově předláždit a pozítří dostanu pokutu že na tomtéž chodníku někdo halekal a rušil noční klid. Chodník je města, sníh na něm také, tak ať se město postará. Může klidně poslat městskou policii místo oblézání parkovišť poslat s lopatami na úklid. Nakonec i na magistrátu je dost otylců, kterým by trocha pohybu neuškodila.

Pátek, 30. ledna 2015, 16:20Odpovědět

Tomáš Fuk

V anketě chybí položka: ANO, ZA ÚHRADU. Když si v rámci rekonstrukce domu na obecní komunikací složíte na 14 dnů kontejner, písek nebo postavíte lešení, zaplatíte pětistovku, když to stihnete do deseti dnů, stovku. Tak proč dělat pro město něco zadarmo, když ono vám taky nic zadarmo nedá. Ony i ty služby, které přímo neplatíme (včetně platů zaměstnaců Magistrátu), jsou hrazeny převážně z našich daní a poplatků. Už 25 let usilovně budujeme tržní společnost, jejímž hlavním heslem je "zadarmo ani kuře nehrabe", tak proč v tomto zachovávat socilistický relikt úklidu města v Akci Z?

Pátek, 30. ledna 2015, 09:10Odpovědět

Badaxe Kocour

Ono to uklízení chodníků je sice hezké a podle toho jak tu mnozí hlasují, by chodníky měly být čisté jako sklo, ale realita je zcela jiná.

Středa, 14. ledna 2015, 18:25Odpovědět

Co dělat, když by zimní údržba v Budějcích vázla?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.