Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Déšť kouzla a čáry z Vysokého Hrádku neodehnal

Na šest set návštěvníků přišlo minulou sobotu k Informačnímu centru Jaderné elektrárny Temelín, aby tady prožilo první temelínské čarodějnické odpoledne.

„Budeme zde čarovat a kouzlit a doufáme, že ty mraky, které se k nám blíží, odčarujeme,“ zahájil odpoledne Petr Šuleř, vedoucí komunikace Jaderné elektrárny Temelín. Déšť se sice oddálit nepodařilo, přesto si návštěvníci odpoledne u informačního centra užili.

Vystoupení na pódiu otevřel vltavotýnský soubor Nuzický zvonek. „Jsme soubor občanů z Nuzic a okolních obcí, kteří se před čtyřmi lety domluvili a připravili vystoupení vánočních koled v obci Nuzice. Zjistili jsme, že nás zpěv natolik začal bavit, že jsme pokračovali a dnes jsme vám přijeli zazpívat pro radost,“ uvedla soubor sbormistryně Pavla Ďuriačová.

Na pódiu se postupně vystřídala vystoupení dětských tanečních skupin, mažoretek, fakíra a menších i velkých kouzelníků.

Pětiletá Eliška a Michalka z Týna nad Vltavou jezdí s rodiči na akce u temelínského zámečku pravidelně. „Líbí se nám tu, ani déšť nám nevadí. Děvčata si teď udělají kouzelnický klobouk a pak hned vyrazíme do pohádkového lesa,“ upřesnily jejich maminky.

V pohádkovém lese na děti čekaly různé soutěže, mohly se projet po rybníčku na loďce, v doupěti pod skalou byla schovaná hodná čarodějnice a na ostrůvku je překvapil vodník.

Z Českých Budějovic přijela s rodiči sedmiletá Nikolka Cibulková. „Už jsem tu byla i se školou a moc se mi tu líbí. Těším se na malování na obličej a na vystoupení kouzelníka.“

Návštěvníci si navíc mohli prohlédnout temelínské hasičské auto nebo opéct špekáček na pravém čarodějnickém ohni. Po celé odpoledne probíhala registrace masek a na závěr odpoledne byla vyhlášena soutěž o nejkrásnější Miss Čarodějnici a Čaroděje.

V nejstarší kategorii vyhrál Čaroděj Tadman, neboli desetiletý Tadeáš Dudek z Týna nad Vltavou. „Dnes se mi to tu hodně líbilo, jsem rád, že jsem vyhrál. Příště určitě zase přijedeme,“ těší se Tadeáš na další akce u temelínského zámečku Vysoký Hrádek.

Štítky Temelínské čarování, čaroděj, Temelín, Vysoký hrádek, dětské odpoledne, Informační centrum Jaderné elektrárny Temelín, Nuzice, Jaderná elektrárna Temelín, magie, Týn nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Déšť kouzla a čáry z Vysokého Hrádku neodehnal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.