Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Deštivé počasí znepříjemňuje výstavu Země živitelka

Ve čtvrtek vypukl 39. ročník výstavy Země živitelka a budějcká doprava začala kolabovat pod náporem nedočkavých návštěvníků, kteří se snažili využít posledního hezkého počasí tohoto týdne.

Budějcká Drbna ale zaváhala a zašla se na Živitelku podívat až v pátek. Jejím nejlepším přítelem se proto ten den stal deštník a bunda.

Po několikahodinovém chození mezi zemědělskými stroji, stánky s cukrovinkami, rostlinami, zemědělskými potřebami a věcmi pro dům či zahradu sice měla promáčené boty, ale rozhodně jí tento fakt nic neubral na zážitku z celé výstavy.

Jedním z nejatraktivnějších pavilonů se stal ten nejnovější, kde se nacházely hlavně stánky s českými produkty, které v ´téčku´ byly k zakoupení za atraktivní ceny.

„Jsem překvapená. Jogurty, které mám ráda, jsou tu za daleko nižší cenu než ve kterémkoliv hypermarketu ve městě. Skvělé je, že si člověk může výrobek nejdříve ochutnat a potom koupit. Nejvíce mě zaujal nepasterizovaný kravský sýr, připomněl mi Itálii,“ prozradila Drbně Kamila Kocourková.

Milovníci zvířat mají možnost si prohlédnout vepře, krávy, kterým vévodí dva nádherní býci, různá plemena ovcí a koz, králíky či holuby.

Výstava Země živitelka nám mimo jiné ukazuje nejenom čím, jak a kdy správně obdělávat půdu, ale rovněž jaké bohatství se v ní ukrývá.

Štítky Země živitelka, výstava, České Budějovice, Drbna.cz, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deštivé počasí znepříjemňuje výstavu Země živitelka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.