Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Děti z mateřského centra uvolnily místo seniorům

Prostory Mateřského centra Máj v ulici Antonína Barcala jsou od konce srpna prázdné. Děti se dočasně přestěhovaly do objektu Základní školy E. Destinové, a tak město může odstartovat realizaci projektu spočívající v rozšíření lůžkové kapacity Domova pro seniory.

„Jde o dvaatřicet nových lůžek pro osoby s Alzheimerovou chorobou. Ta vzniknou v místě bývalého centra pro děti, takže se dá s nadsázkou říci, že mládí uvolňuje prostor těm starším,“ říká náměstek primátora Petr Podhola.

Provoz nových kapacit se také promítne v připravovaném rozpočtu organizace na příští rok, kdy bude muset dojít k navýšení provozního příspěvku ze strany města.

Objekt bude s hlavní budovou bezbariérově propojen spojovacím krčkem a celkové náklady jsou odhadovány na asi 30 milionů korun.

„Koncem září bude vypsáno výběrové řízení na zhotovitele s předpokladem, že stavební práce budou zahájeny ještě letos. Reálný odhad je, že se nové zařízení otevře začátkem druhé poloviny roku 2014,“ popisuje Podhola.

Navýšení kapacity vhodně doplní už od loňského roku fungující obdobné sociální zařízení Na Zlaté stoce, kde je nemocným lidem k dispozici dvacet lůžek. Obě zařízení jsou součástí Domova pro seniory Máj, kde se po realizaci navýší kapacita na 203 pobytových míst.

Mateřské centrum by se v květnu příštího roku mělo přestěhovat do nově postaveného komunitního centra u pošty na sídlišti Máj, o kterém Budějcká Drbna připravuje rozsáhlejší materiál.

Foto: www.mc-maj.com

Štítky Mateřské centrum Máj, Domov pro seniory, České Budějovice, stěhování, Antonín Barcal, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z mateřského centra uvolnily místo seniorům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.