Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Díky Šťastné hvězdě nakoupí miminkům pelíšky

Neonatologické oddělení Nemocnice České Budějovice získalo výtěžek 20 tisíc korun z charitativní akce Šťastná hvězda. Šek na tuto částku převzal v úterý primář Milan Hanzl od generálního ředitele společnosti ČSAD Autobusy České Budějovice Vladimíra Homoly.

Společnost ČSAD Autobusy tuto charitativní akci uspořádala během loňského adventu, kdy jeden z jejích vozů označený jako Šťastná hvězda jezdil nejen po jižních Čechách. Cestující si u řidiče kupovali hvězdičky, na něž psali vzkazy, a hvězdičkami následně autobus polepili.

Neonatologické oddělení dar použije jako příspěvek na nákup takzvaných pelíšků, kterých v současnosti používá při péči o nedonošené děti celkem deset a další se budějcké nemocnici bezpochyby budou hodit.

„Pelíšek imituje do jisté míry prostředí, které má dítě v děloze, a pomáhá tak jeho vývoji. Pořizovací cena jednoho kusu je zhruba 3500 korun a ošetřovatelsky znamená jeho využití velký pokrok. Nákup dalších pelíšků dopřeje tuto péči většímu počtu novorozenců,“ popsal primář Milan Hanzl.

Podle krajského radního pro dopravu Antonína Kráka, který se předání šeku rovněž účastnil, se na první pohled může zdát, že v porovnání s rozpočtem oddělení, které se stará o ty nejmenší děti, nejde o příliš vysokou částku.

„Na druhé straně všichni víme, v jaké situaci se nachází financování českého zdravotnictví. Platí tedy i zde známé rčení, že každá koruna je dobrá. Přijměte tedy mé díky za snahu o vylepšení komfortu v péči o naše malé pacienty a současně za ocenění práce našich vysoce erudovaných lékařů, sester i dalšího zdravotnického personálu nemocnice, která je centrem vysoce specializované medicínské péče na jihu Čech,“ řekl v úterý na neonatologii radní Antonín Krák.

Akce Šťastná hvězda vynesla celkem 37 tisíc korun. Částku 17 tisíc korun společnost ČSAD Autobusy České Budějovice věnovala dívce trpící svalovou atrofií, zbylých 20 tisíc předala právě Neonatologickému oddělení českobudějovické nemocnice.

Tisková zpráva

Štítky Šťastná hvězda, ČSAD Autobusy České Budějovice, předání šeku, pelíšky, ČSAD, Nemocnice České Budějovice, České Budějovice, Vladimír Homola, advent, Jihočeský kraj, Antonín Krák, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky Šťastné hvězdě nakoupí miminkům pelíšky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.