Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

E.ON nabídne od léta distribuční tarif pro elektromobily

Energetická společnost E.ON byla iniciátorem vzniku nové distribuční sazby pro majitele elektromobilů v České republice, aby mohli za výhodnějších podmínek dobíjet své vozy poháněné elektřinou.

„Inspirací nám byl podobný tarif pro elektromobily, který realizovali naši kolegové v E.ON UK,“ říká Eva Fürst, vedoucí projektu Smart Mobility ve společnosti E.ON.

Nová speciální sazba je výsledkem jednání energetických společností E.ON, PRE, ČEZ a Energetického regulačního úřadu a dále Asociace elektromobilového průmyslu (ASEP).

Od letošního července si budou moci odběratelé z řad domácností i firem maloodběratelů sjednat novou sazbu elektřiny. Pro domácnosti se chystá zavedení sazby D27d, firmy pak pro stejný účel mohou využívat sazbu C27d.

Sazba je určena pro nabíjení elektromobilů, a to zejména pro stávající odběratele užívající jednotarifové sazby (například D02d či C02d), kteří vlastní a používají elektromobily.

Tisková zpráva
Foto: Martina Matoušková

Štítky E.ON, distribuční tarif pro elektromobily, elektromobil, Česko, ČEZ, Pražská energetika, Energetický regulační úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON nabídne od léta distribuční tarif pro elektromobily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.