Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Evropský den bez aut ve čtvrtek uzavře náměstí

Ke světové propagační akci podporující ekologicky přijatelnější a udržitelnější způsoby dopravy se České Budějovice připojují letos už po jedenácté.

Ve čtvrtek 20. září v čase od 8 do 14 hodin tak zůstane náměstí Přemysla Otakara II. pro všechna vozidla uzavřeno a budou se na něm odehrávat různé soutěže, zábava, ale i poučení pro děti a dospělé.

„Do programu, který připravuje českobudějovický magistrát s centrem ekologické a globální výchovy Cassiopeia, se aktivně připojuje několik organizací,“ řekla mluvčí radnice Jitka Welzlová.

Vzápětí vyjmenovala, že se na náměstí objeví například nízkopodlažní autobus z dopravního podniku, skútr na elektřinu a auto na plyn od společnosti E.ON, výtvarný ateliér TVOR ukáže, jak lze využít odpadní materiály a poté se pokusí zaujmout programem o splavnění Vltavy, představí se i bike triatlonista Pepa Bigas nebo BESIP s dopravní osvětou pro cyklisty. Chybět samozřejmě nebude ani spolupořádající Cassiopeia, která si připraví soutěže a motivační program pro děti s odměnami.

Štítky Evropský den bez aut, náměstí Přemysla Otakara II., program, kultura, vzdělání, České Budějovice, Přemysl Otakar II., E.ON, BESIP, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evropský den bez aut ve čtvrtek uzavře náměstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.