Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Gertruda Štětinová oslavila 100. narozeniny

Sté narozeniny v letošním roce má oslavit hned několik žen z Budějc. Tento týden v úterý se dožila významného jubilea Gertruda Štětinová, která se narodila 4. března 1914 jako šesté dítě.

Gertruda Štětinová s láskou vzpomíná zejména na prázdniny, které trávila v Borovnici u Českých Budějovic, kde měla její rodina od známých k dispozici letní byt, na dosah byl les, potok i řeka.

Po vystudování reálného gymnázia nastoupila jako administrativní pracovnice, v červnu 1934 se provdala a v roce 1943 se jí narodil jediný syn. Dnes je babičkou vnučky a prababičkou dvaadvacetiletého Honzíka.

Zajímavostí je, že mezi českobudějovickými jubilantkami, které by měly letos oslavit rovných sto let, je hned pět Marií. V roce 1914 tak bylo toto jméno velmi moderní.

„Navíc dalším dvěma ženám stejného jména bude letos 101 a jedna Marie dokonce figuruje u 102letých jubilantů. Pokud si tedy sečteme jejich věk, pak zjistíme, že všem dámám je dohromady neuvěřitelných 804 let,“ poznamenal náměstek primátora Petr Podhola, který je pravidelným gratulantem.

Štítky Gertruda Štětinová, oslava, 100 let, narozeniny, České Budějovice, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gertruda Štětinová oslavila 100. narozeniny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.