Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

I těžce zanedbaným psům se v útulku vrací chuť do života

Vystrašená, ale velmi mazlivá. Zhruba rok stará fenka německého ovčáka je jednou z nových obyvatelek útulku českobudějovické odchytové služby Animal Rescue. Jelikož je to ale krasavice, vypadá to, že by na nové páníčky nemusela čekat dlouho.

„Fenečka je velmi vystrašená, kontaktu s lidmi se vyhýbala, do obce přicházela jen za tmy, aby našla něco k snědku v odpadcích,“ popsal Vladimír Kössl z Animal Rescue.

Fenka se nacházela u obce Černice na Českokrumlovsku. „Nastražili jsme na ni sklopec, ale nakonec se ji podařilo uspat narkotizační střelou z jedoucího auta a naštěstí i pomocí dobrovolníků ve tmě dohledat. Po umístění do kotce se schovala za boudu, při vstoupení do kotce se strachy pomočila,“ zmínil Vladimír Kössl.

V posledních dnech se ale tato krasavice přece jenom trošku uklidnila a už se z ní stává pořádný mazel!

Již skoro měsíc obývá Animal Rescue také anglický bulteriér. Asi devět let stará fenka byla ve velmi kritickém stavu. V současné době je v léčení a pomaličku se uzdravuje. Tohoto mazlivého a čistotného pejska můžete podpořit na účtu 5121511301/4000.

Pokud máte raději menší psy, radost by vám určitě udělal tři až pět let starý kříženec, který byl nalezen ve Vrábči. Je čistotný, šikovný a mazlivý. Ke kočičkám ale není příliš vhodný, nejspíš by je pěkně proháněl...

Další kříženec byl nalezen v lese u Římova. Osmiměsíční štěně bylo pořádně vylekané, ale to už je minulost!

„Z Arta už se vyklubal normální psí rošťák, dovádí, hraje si, rád se nechává hladit. V kontaktu s ostatními psy zkouší, co kdo vydrží, ale nechá se dobře umravnit - zkrátka puberťák, co by jste od něj čekali? Teď mu už chybí jen ten správný páníček.“

V útulku se dále nachází hladkosrstý jezevčík, fenka křížence a střední knírač. O těch jsme informovali již před měsícem. Pomoc by potřeboval hlavní knírač, který je téměř slepý a hluchý.

„Je to veselý psík, který se s ohledem na svůj handicap pohybuje celkem bezproblémově. V areálu útulku běhá, až se za ním práší . Poskakuje, hraje si, žadoní o pamlsek a přátelsky nás okusuje.“

Máte raději kočičky? I těch je nyní v útulku Animal Rescue několik. Radost by vám mohla udělat třeba tříměsíční mourovaná čičina či stejně tak starý kocourek. Ten si do útulku došel rovnou sám!

„Ráno na nás čekal v útulku. Měl štěstí, že nevlezl do nějakého kotce se psím zlobivcem a nic se mu nestalo. Budeme věřit, že nám ho tam někdo nepřehodil přes plot, protože to by bylo opravdu nezodpovědné. Kocourek je velmi milý, zdá se, že bez obtíží, ihned k dispozici,“ uvedl Vladimír Kössl.

Dále v útulku nyní bydlí černobílá kočka, mourovaný kocour a již od května další dva černí krasavci...

Štítky animal rescue, útulek, pes, kříženec, okres Český Krumlov, německý ovčák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I těžce zanedbaným psům se v útulku vrací chuť do života  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.