Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

IN LOCO: Prémiová pivnice na správném místě

Kde jinde než doma v Českých Budějovicích by měl světoznámý pivovar Budějovický Budvar n.p. odstartovat zbrusu nový projekt, který si dal za úkol oslovit lidi žijící aktivním městským životem. První taková prémiová pivnice vyrostla v nejvyšším hotelu v Budějcích. Jmenuje se IN LOCO, protože je na správném místě! A Budějcká Drbna se tam vyrazila podívat.

Podle autorů celé myšlenky je metropole jižních Čech jedinečným místem, které bylo inspirací a zdrojem energie nejen pro naše předky. Právě na jedinečnosti a neotřelosti si zakládá i nová pivnice využívající prostory Clarion Congress Hotelu, bývalého Gomelu.

„IN LOCO je pilotní projekt nového pivního gastrokonceptu, kterým jsme chtěli oslovit jinou cílovou skupinu, než návštěvníky klasických pivnic plných dřeva, cihel a mosazi. Naším cílem bylo udělat něco nového a modernějšího, co by šlo ruku v ruce s tradicí vaření piva,“ uvedl spoluautor nového konceptu Ivo Hajn z pivovaru Budvar a pokračoval: „Někteří lidé se rádi napijí v kulturním prostředí, které není zakouřené, a ve společnosti podobně smýšlejících lidí. To všechno je tady podpořeno nabídkou dobrého jídla,“ dodal Hajn.

Pivovar Budvar chce s novým konceptem pivnic lepší kategorie prorazit do všech velkých měst. Sám však tyto hospody provozovat nebude. „Základem je svěřit naši myšlenku dobrému provozovateli. My mu poskytneme know how a zbytek už záleží jenom na něm,“ vysvětlil obchodní manažer Budvaru Tomáš Pintér. Zároveň dodal, že až na výjimky bude v každém městě jediná restaurace tohoto typu.

Vazbu na region dokazuje kromě místního piva také interiér pivnice IN LOCO. „Chceme ukázat, co Češi dali světu. Začíná to samozřejmě pivem, ale nechybí tady odkazy na významné osobnosti jihočeského regionu. Jako příklad uvedu Františka Křižíka, Vojtěcha Lannu, F. A. Gerstnera, Augusta Zátku, Vladimíra Remka nebo Jaroslava Pouzara, odkazy na významné události, jako je stavba koněspřežní železnice, vznik piva Budweiser Budvar, a jihočeské lokality,“ ukazoval Ivo Hajn na zdi restaurace.

„Chceme tady prostě ukázat, že my Češi jsme součástí velkého celku a ve světě se rozhodně neztratíme. Proto i ta kapka v logu pivnice, které je čtvercové – podle tvaru českobudějovického náměstí,“ nastínil spoluautor nového konceptu budvarských hospod.

„Nejde však jen o osobnosti, ale také o místní produkty, zeměpisná specifika a podobně. Ten koncept je přenositelný. Například v Ostravě sice budeme zdůrazňovat, že pivo Budweiser Budvar je původem z jižních Čech, ale jihočeské rybníky nejsou typické pro tento region. Koncept prémiových pivnic IN LOCO je postaven tak, že každá je výjimečná, na správném místě, a má vazbu na konkrétní region.

V případě Ostravy nebo severní Moravy se například můžeme odkazovat na tradici dolování, hutního průmyslu, na zdejší osobnosti, na zdejší gastronomické speciality. Pět z nich je v jídelníčku stálých – spojených s Budvarem – ale v jiných regionech bude nabídka doplněna o místní speciality,“ dodal Ivo Hajn.

Řadu specialit, které jídelní lístek pivnice IN LOCO nabízí, měla Budějcká Drbna možnost ochutnat. Kromě pečených marinovaných žeber na černém pivu a kuřecích křídel v pivní marinádě, které doporučuje i sám šéfkuchař Peter Hoffmann, si smlsla na pečené kachně, pikantní masové směsi a hovězím steaku s hříbkovou omáčkou. A za uchem se oblizovala i u skvělých pečených buřtů na pivě.

„Já bych našim zákazníkům určitě doporučil perkelt ze sumce. To je jídlo podle receptury, na kterou jinde nenarazíte. Stejně tak je výborná i pikantní rybí polévka,“ nechal se slyšet Martin Štolka, ředitel Clarion Congress Hotelu, který restauraci provozuje.

Další dominantou zbrusu nové prémiové restaurace je robustní bar s kruhovým průhledem na pivní tanky, na který upřete váš zrak hned po otevření vchodových dveří. Kvalitu celého konceptu rovněž podpoří provoz venkovní zahrádky. „Otevřením terasovité zahrádky s kapacitou 84 míst vznikla další přidaná hodnota, díky které by mohli lidé najít chuť IN LOCO navštívit,“ uvedl ředitel Clarion Congress Hotelu České Budějovice Martin Štolka.

„Líbí se mi jak design pivnice, tak i zakomponování do exteriéru, který se naskýtá před hotelem. Jsme prvním Clarionem, který kromě restaurace Benada dává zákazníkům alternativu, kam si zajít nejen na dobré jídlo,“ dodal Štolka.

Štítky pivnice, pivo, restaurace, Budějovický Budvar, České Budějovice, Drbna.cz, pivovar, omáčka, steak, rybí polévka, perkelt, Vladimír Remek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Buřty v pivě a kroužek!!! :-)

Neděle, 8. července 2012, 19:42Odpovědět

IN LOCO: Prémiová pivnice na správném místě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.