Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeský kompas představil nové turistické příležitosti

Letošní šestý ročník veletrhu Jihočeský kompas byl ojedinělý hlavně termínem konání. Z podzimu byl přesunut na jaro, čímž pořadatelé dali veřejnosti možnost vytipovat si zajímavá místa ještě před začátkem turistické sezony.

V DK Metropol se prezentovala různá města, instituce, turistické destinace, muzea či galerie. Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou zvala na jedinečnou výstavu Andyho Warhola, Agentura Kultur-Kontakt rozdávala letáčky s termíny jarních Vycházek za historií. Možné bylo ochutnat či zakoupit tradiční výrobky dané lokality.

Stejně jako minulý rok, tak i letos nechyběla zábava pro děti v podobě ježdění na laně přes společenský sál a foukání skleněných korálků. Děti se mohly podívat na výrobu loutek, malbu obrázků i předení na kolovrátku.

Po celý pátek i sobotu probíhal doprovodný program, který moderoval Miroslav Mareš. Na pódiu se střídali zástupci cestovních kanceláří či jiných firem, cestovatelé, spisovatelé i hudebníci. Průběžně se také losovalo o zajímavé ceny.

Veletrh Jihočeský kompas 2013

Čtvrtek, 11. dubna 2013, 10:30

Celý den probíhal doprovodný program
Umění se tvořilo přímo před zraky příchozích

Štítky Jihočeský kompas, veletrh, DK Metropol, kompas, Andy Warhol, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Dům kultury Metropol, Miroslav Mareš, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kompas představil nové turistické příležitosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.