Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kácení na Vltavě je součástí revitalizace

Za posledních pár dní přistálo v emailové schránce Budějcké Drbny několik dotazů týkajících se revitalizace sídliště Vltava. Čtenáři i ostatní obyvatelé města se na facebookovém radničním profilu dovolávají odpovědi. Tu dnes poskytl náměstek primátora Kamil Calta.

Za revitalizaci zodpovídá firma HOCHTIEF a je součástí projektu Regenerace sídliště Vltava – část 03. II.etapa. Počínání firmy by mělo na sídlišti trvat od dubna do června letošního roku. Do projektu jsou zahrnuty ulice Vodňanská, Bezdrevská, Krčínova a část Písecké.

„Součástí díla jsou zahradnické práce obsahující kácení stromů a keřů a následně výsadbu nových. V řešeném území byla vyhodnocena stávající vegetace – stromové a keřové patro. U stromů byla hodnocena šířka koruny, šířka kmene, výška, věk a sadovnická hodnota. Většina stromů je stará do 40-ti let. Kácení je řádně povoleno rozhodnutím odboru ochrany životního prostředí,“ vysvětluje Calta.

Současná revitalizace sídliště je pokračováním projektu, který byl zahájen v roce 2012 v ulici Bezdrevská. Za každý pokácený strom bude vysazen nový. Dříve se kácet nemohlo, protože nebyla vybraná realizační firma a normálně je vegetace ještě v zimním klidu. Město za vysoutěženou zakázku zaplatí 16 679 347,45 Kč bez DPH.

Štítky revitalizace, Vltava, sídliště, strom, Drbna.cz, Hochtief

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Taky nemám slov. Pokácené vzrostlé borovice v areálu hřiště u oplocení v blízkosti stanoviště Zdravotnické záchranné služby. Pokácené jabloně v plném květu, o keřích nemluvě. Po dřevě na otop je velká poptávka. Možná i v tom bude zakopaný pes tohoto kácení. To ostatně proběhlo a probíhá i na zrušeném tankodromu. Je pravda, že pár stromů to přežilo. Názory lidí ze sídliště jsou různorodé. Paní ze sousedního domu se dožaduje pokácení dubů, má v kuchyni šero. Okna má na sever. Další si stěžuje, že z okna vidí jen zelenou stěnu. Možná se mu pohled z okna na beton bude zamlouvat víc a i větší prašnost do té doby zachycená listy stromů.

Čtvrtek, 3. dubna 2014, 11:31Odpovědět

Hawky

Výborně....byla hodnocena šířka koruny atd.....proč tyto parametry? Proč vůbec kácet, proč někoho za takovouhle činnost vůbec platit, pakliže stromy a keře neohrožují bezpečnost? Nechápu...a že se vysadí nová vegetace? To zní logicky, ale kromě pachuti z naprosto zbytečných výdajů, tam pro mě vychází jediný cíl....kšeft. Kolik je jinde po městě starší vegetace? A navíc - naprosto neskutečné vysvětlení, že dřív to nešlo, protože nabyla vybrána firma je směšné. Kdo o to žádal? Dle místních obyvatel jim kácení spíš hodně vadí.

Středa, 2. dubna 2014, 08:59Odpovědět

Kácení na Vltavě je součástí revitalizace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.