Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Koupel ve zlatavém moku? Budějce mají pivní lázně

Představte si dřevěnou káď napuštěnou příjemně teplou vodou smíchanou s nefiltrovaným ležákem, hned vedle na dosah ruky bezedný výčep se sklenkou připravenou jenom pro vás, k tomu zní relaxační hudba. Hned potom se odeberete na masáž, následuje další odpočinek. Ráj? Ne... To jsou pivní lázně!

V prodejně bývalého bytového textilu na rohu náměstí Jiřího z Poděbrad a ulice L. B. Schneidera vyrostly během několika uplynulých měsíců Pivní lázně NINKASI, které jsou prvním zařízením svého druhu v Českých Budějovicích.

„Nápad na vznik pivních lázní, pojmenovaných po sumerské bohyni pivovarnictví, přišel úplně náhodně, když jsme před dvěma lety koupili mým rodičům poukaz na koupele v pivě v Poděbradech. Maminka volala přímo z kádě, že je to super a v Budějcích něco takového chybí. Prvně jsem ji nebrala moc vážně, ale nakonec jsme tenhle bláznivý nápad zrealizovali,“ svěřila se autorka projektu Lucie Trsková.

Po několika stavebních úpravách v přízemí domu se tak provozovatelům naskytla možnost nejen umístit do lázní dvě kádě s odpočívárnou a vlastním sociálním zařízením, ale také zakoupit a nainstalovat soukromou vířivku pro dva a další místnost navíc využít jako masérnu.

„Udělali jsme z tohoto prostoru takové malé wellness centrum. Sázíme na příjemné domácí prostředí a vstřícnost personálu. Nikoho nebudeme hned po proceduře vyhánět, nabízíme možnost posezení u dobré kávy, cappuccina nebo čaje. Naším krédem je heslo ´relaxovat může každý´,“ sdělila Budějcké Drbně jedna ze zakladatelek Jiřina Soukupová.

Samotná koupel ve vaně o objemu kolem tří set litrů, do níž se kromě speciálních ingrediencí přidává asi litr a půl piva (při větším množství už může návštěvník lázní silně zapáchat), trvá dvacet minut. Během nich mají zákazníci přímo z kádě určené až pro dvě osoby možnost neomezené konzumace nefiltrovaného a nepasterizovaného ležáku Bernard.

„Přestože fungujeme v Budějovicích, námi používaný zlatavý mok není odsud. Domluvili jsme se na spolupráci s panem Bernardem - jednak si myslíme, že jeho pivo je chutné a díky jisté neotřelosti lidmi čím dál tím častěji vyhledávané, a také se nám líbí, že tenhle pivovar si jde ve všech směrech svou vlastní cestou,“ líčila Lucie Trsková.

Jak dodala, pěnivý mok příznivě působí na lidskou pokožku, především pak proti veškerým kožním onemocněním, jako třeba ekzémům nebo lupénce. „Pivní koupel s počáteční teplotou 37 stupňů Celsia můžou absolvovat kromě lidí s vysokým tlakem nebo těhotných a kojících žen úplně všichni,“ upřesnila Jiřina Soukupová.

Po koupání následuje desetiminutová masáž šíje a půlhodinová relaxace na lůžku. Kromě pivní lázně nabízí lázně NINKASI i čokoládovou koupel, při které se pije horká belgická čokoláda. Do budoucna se chystají i vinné koupele.

„Při koupeli sice můžete vypít neomezené množství piva, ale z vlastní zkušenosti už můžu říct, že to rychle leze do hlavy. Za těch dvacet minut jsem zvládl tři malé pohárky, ale kdybych chtěl, stihl bych asi víc. Možná pět nebo šest třetinek,“ smál se Budějčák Jiří, jeden z prvních zákazníků pivních lázní, jenž si navíc po hodinové proceduře odnesl domů dárek v podobě svátečního ležáku Bernard.

Informace o cenách a nabízených procedurách relaxačních Pivních lázních NINKASI najdete na webu nebo oficiálním facebookovém profilu.

PR text

Štítky Pivní lázně NINKASI, náměstí Jiřího z Poděbrad, České Budějovice, pivní koupele, pivní lázně, pivo, lázně, Poděbrady, masáž, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupel ve zlatavém moku? Budějce mají pivní lázně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.