Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Krejča: „Quo vadis VŠTE, quo vadis Marek Vochozka?“

Bývalý rektor VŠTE v Českých Budějovicích a senátor Miroslav Krejča reaguje na aktuální článek, který Budějcká Drbna zveřejnila v závěru minulého týdne.

ČTĚTE: Spor bývalého rektora VŠTE ukončil soud

Neměl jsem v úmyslu, vyjma stručného glosování aktuálního vývoje kauzy Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích v souvislosti s mojí osobou, medializovat minulost a současnost, která mě, tuto školu a především některé osoby na ní i mimo ni spojovala a spojuje.

Reakce Marka Vochozky, reagující na vše jiné, a pro mnohé asi těžko rozklíčovatelné, než na rozhodnutí Městského soudu v Praze ve čtvrtek 22. března 2012, který zrušil rozhodnutí prezidenta republiky o mém odvolání z funkce rektora VŠTE na základě podnětu tehdejšího Akademického senátu, nemohu ale nechat bez odpovědi.

K vlastnímu rozhodnutí soudu z 22. března letošního roku asi neexistuje žádný jiný právní výklad, než že nabytím právní moci tohoto rozhodnutí Městského soudu v Praze se ruší odvolání rektora VŠTE s účinností dnem 2. dubna 2008.

Situace se tedy vrací do stavu před tímto datem. Nervozitě Marka Vochozky a osob okolo něj se tedy není čemu divit. I z toho důvodu jsem požádal MŠMT, aby vyzvalo Marka Vochozku a VŠTE nečinit žádné kroky, které by účelově reagovaly právě na tento verdikt nezávislého soudu nebo by mohly být za účelové považovány.

Pracovněprávní vztahy mezi mnou a VŠTE v současné době posuzuje Nejvyšší soud ČR a je pouze na něm, aby k tomu zaujal stanovisko. A já, stejně jako v případě Městského soudu v Praze, i zde  trpělivě čekám na verdikt tohoto článku našeho právního systému. Čekám s vírou, že i přes některé excesy je Česká republika stále ještě právním státem. Marek Vochozka tedy v tomto případě má buď velice chatrné znalosti a paměť anebo úmyslně dezinformuje okolí.

Marek Vochozka se někoho a něčeho obává. Ne mě, ale sebe, protože to byl především on, kdo 4. listopadu 2008 společně s tehdejší předsedkyní Akademického senátu, radní Jihočeského kraje a dalšími, zahájili stavbu, která teď hrozí zřícením. Stavbu, kterou postavili na nepodložených a nikdy neprokázaných obviněních, ale které si ve své reakci neodpustil zopakovat. Špatné základy se vždy dříve či později na každé stavbě projeví.

A čeho se asi zřejmě dále obává? Toho, že po více jak třech letech může vyjít najevo řada skutečností, které se jim tehdy dařilo účelově podsouvat jak MŠMT, tak prostřednictvím tohoto ministerstva, prezidentu republiky. Marek Vochozka by měl všem pracovníkům a studentům školy a celé veřejnosti vysvětlit spoustu věcí. I to, proč po dobu tří let nesměl být na webových stránkách školy zápis z mimořádného jednání Správní rady ze dne 14. listopadu 2008, který tam byl umístěn v minulých dnech až na základě intervence ze strany předsedy SR. Zápis z mimořádného zasedání Akademické rady z téhož dne ale stále chybí. Kdo chce ale znát pravdu, tomu gi rád zašlu osobně.

Netoužím po postavení, které si Marek Vochozka zcela v rozporu s právním pořádkem České republiky před třemi lety přivlastnil a dodnes mu to procházelo. To, o co usiluji, je především satisfakce pro mou osobu, satisfakce pro moji rodinu a satisfakce pro všechny bývalé pracovníky školy, které Marek Vochozka a spol. nevybíravými způsoby zlikvidovali. Bylo jich přes dvě desítky. A nikdo z nich na to doposud nezapomněl a já věřím, že ani nezapomene. A i toho se Marek Vochozka obává.

Napsal Miroslav Krejča, senátor

Štítky Marek Vochozka, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Miroslav Krejča, České Budějovice, Městský soud v Praze, Drbna.cz, Česko, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Nejvyšší soud České republiky, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krejča: „Quo vadis VŠTE, quo vadis Marek Vochozka?“  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.