Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Spor bývalého rektora VŠTE ukončil soud

Na Budějckou Drbnu se obracíte i vy, její čtenáři. Nedávno jí v emailové schránce přistál zajímavý názor jedné naší čtenářky.

„Prý minulý čtvrtek skončil soud mezi současným rektorem VŠTE a bývalým rektorem a podle těchto informací pravděpodobně nebylo rektorství toho současného uznáno. Pokud to bude pravda, na škole to bude znamenat nejspíš velké personální změny,“ píše ve své elektronické zprávě jedna z pozorných čtenářek.

Jako správná Drbna jsem zapátrala a zkusila o případu na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích zjistit víc. Povedlo se. „Máme dvě pravomocná rozhodnutí soudů, že Miroslav Krejča není zaměstnancem naší školy. Tím je všechno dané. S panem Krejčou nás žádné pracovně právní vztahy nepojí a jde o jeho ryze osobní spor s hlavou státu,“ říká pověřený rektor VŠTE Marek Vochozka.

„Pro nás je tato pracovně právní záležitost uzavřena a spor Miroslava Krejči s prezidentem Václavem Klausem nebudeme nijak komentovat, neboť je pro nás důležité zachovat apolitičnost a čistotu akademické půdy,“ dodává nakonec Marek Vochozka.

Akademický senát odvolal Krejču z pozice rektora v listopadu roku 2008. To pak posvětilo ministerstvo školství a následně v březnu 2009 podepsal prezident Václav Klaus příslušný dekret.

Jenže bývalý rektor zažaloval VŠTE u okresního soudu, kde se domáhal svého pracovního poměru. Soud ale jeho žalobu zamítl, což potvrdil i krajský soud. Oba rozsudky už nabyly právní moci.

Štítky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Miroslav Krejča, Drbna.cz, Marek Vochozka, Václav Klaus, České Budějovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spor bývalého rektora VŠTE ukončil soud  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.