Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lipno má novou dominantu, stezku korunami stromů

Unikátní výhled na Šumavu, didaktické interaktivní zastávky, adrenalinové sekce pro děti a nejdelší suchý tobogán v České republice nabídne unikátní Stezka korunami stromů Lipno, která v úterý přivítala první návštěvníky.

Vyhlídka na lipenské jezero, šumavskou přírodu a za dobrého počasí i vrcholky rakouských Alp je odměnou za stoupání po točité lávce. Stezka korunami stromů Lipno je první a jediná v České republice. Za maximálního stoupání dva až šest procent se návštěvníci dostanou až do 40 metrové výšky.

„Celkem 675 metrů dlouhou dřevěnou stezku zakončenou 40 metrů vysokou vyhlídkovou věží je možné navštívit každý den od 9.30 do 19 hodin. Unikátní je 52 metrů dlouhý tobogán s převýšením 24 metrů. O bezpečnost jezdců se postarají speciální podložky, které pomáhají upravit a případně i zredukovat rychlost. Tobogán lze využít i opakovaně. Návštěvníci mohou vystoupat po točitém schodišti, aniž by museli procházet opět celou stezku,“ upřesnil Filip Pekárek, ředitel společnosti Stezka korunami stromů Lipno.

„Věřím, že stezka korunami stromů, kterou jsme vybudovali na Lipně za pouhých 60 dnů, přinese návštěvníkům nevšední zážitky. Celý projekt jsme se snažili šetrně zasadit do stávajícího lesa. Dávali jsme přitom velký pozor, abychom jej nepoškodili. Velkou pomocí nám byla spolupráce s Lesy ČR,“ dodal Pekárek.

Ke stezce je možné dopravit se lanovou dráhou, autobusem nebo po turistické trase, cestu dolů je možné si zpestřit jízdou na terénní koloběžce, kterou si nahoře lidé mohou půjčit a dole vrátit.

Slavnostní otevření s bohatým doprovodným programem se pak koná v pátek 20. července. Na návštěvníky čeká nabité odpoledne s ukázkou vzdušné akrobacie na šálách, vystoupení klaunů, pohádky pro děti či klauniáda, kdy si děti budou moci zasoutěžit v netradičních disciplínách. Programem bude provázet herečka Markéta Hrubešová a Muž roku 2009 Martin Zach.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax
Foto: archiv provozovatele

Štítky Vodní nádrž Lipno, Stezka korunami stromů, Česko, Šumava, koruna stromu, Alpy, Markéta Hrubešová, Martin Zach, Mediafax, Lesy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Husto, kruto, přísný... fakt pecka!

Středa, 11. července 2012, 11:39Odpovědět

Lipno má novou dominantu, stezku korunami stromů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.