Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Měsíc chlapů! Nemusí se holit a podporují charitu

Také jste si všimli, že muže kolem vás zdobí v posledních dnech vousy a nejrůznější druhy knírků? A to více, než je tomu zvykem? Pravděpodobně to bude tím, že se dotyční připojili k akci s názvem Movember.

Jejich knír není jen módním výstřelkem, má totiž nemalé poselství! Poukazuje totiž na rakovinu varlat a prostaty. Movember je mezinárodní kampaň, která má jasný cíl - dostat toto nepříjemné onemocnění více do povědomí a získat finanční prostředky.

Přemýšlíte, že se vydáte na preventivní prohlídku? Možná byste mohli navštívit Movember karavan s iBodem, který bude 14. až 16. listopadu parkovat před Nákupním centrem Géčko.

„Rakovina prostaty je nejběžnější formou rakoviny v mužské populaci v České republice, každé čtyři hodiny na tuto nemoc u nás zemře jeden člověk,“ upozornil Roman Buťa z iBODu.

Ale chmury stranou... V mobilním karavanu si užijete i zábavu! Bude zde totiž připraveno holičství pro pěstění knírků.
„Projekt Movember karavanu s iBODEM a mobilní urologické ordinace jsme připravili pod záštitou nadace Movember, abychom projektu přinesli i další podstatný rozměr - možnost konkrétní konzultace s odborným lékařem, který v případě potřeby doporučí další kroky. Ten, kdo má iBOD kartu, může absolvovat konzultaci s odborníky z oblasti urologie zdarma a bez objednání. Těm, kdo iBOD kartu zatím nemají, ji na místě na počkání rádi vystavíme,“ vysvětluje Luděk Šmíd, ředitel programu iBOD.

Vousáčů je tento měsíc také plno v Rugby Clubu České Budějovice. Dokonce si nechali v rámci Movemberu vyrobit speciální trička a výtěžek pošlou právě na výzkum rakoviny prostaty. Ani ne v polovině měsíce jich prodali kolem třiceti a získali tak kolem pěti tisíc korun.

Pokud se chcete svým knírem vyloženě pochlubit, měli byste dorazit 27. listopadu do Velblouda. Kromě setkání vousačů se zde uskuteční i soutěž o nejlepší knír. Veškeré vybrané vstupné, které bude 30 korun, získá Movember.

Akci podporuje také obchod s oblečením Temple Store. V pátek 28. listopadu zorganizuje snídaně, z nichž bude výtěžek věnován rovněž na konto Movember.

Foto: Movember CZ

Štítky Movember, České Budějovice, charita, iBOD, NC Géčko, knír, karavan, Nákupní centrum Géčko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měsíc chlapů! Nemusí se holit a podporují charitu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.