Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Město rozdalo další milion korun navíc na volnočasové aktivity v rámci oslav

Školská komise Budějc rozdělila v rámci oslav 750 let od založení města další milion korun navíc na volnočasové aktivity spojené s tímto tématem. Radní následně její návrh schválili na svém jednání.

„Celkem bylo podáno 26 projektů s požadavkem 1 691 000 korun. Některé z nich ale vůbec nesouvisely s letošními oslavami a nebyly určeny pro mládež, takže se ani nemohly hodnotit.  Komise podpořila 17 žádostí, z toho devět z nich přesahuje částku 50 tisíc korun, takže o nich budou rozhodovat zastupitelé,“ shrnuje náměstek primátora Martin Maršík.

Přidělení financí tak už mají například schválené projekty Skautská pouť, Město očima dětí netradičně nebo Naše krásné město - od jeho vzniku po současnost.

Změny v dotačních pravidlech dávají možnost zrealizovat akce v rámci budějckých oslav. „Hlavním smyslem jejich úpravy je finančně podpořit různé organizace, zájmové subjekty a další spolky, jež chtějí přispět v jubilejním roce nějakou vlastní akcí. Jeden milion korun navíc byl přidělen na podporu sportu, stejná částka na volnočasové aktivity i kulturu a půl milionem korun byl posílen cestovní ruch. Přihlášené projekty s výjimkou volnočasových aktivit, čeká vyhodnocení v nejbližších dnech,“ dodává primátor Jiří Svoboda.

Štítky 750 let města, České Budějovice, oslavy, volnočasové aktivity, školská komise, peníze, projekty, slavnost, projekt, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město rozdalo další milion korun navíc na volnočasové aktivity v rámci oslav  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.