Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

Motor Jikov Green výrazně zvýšil prodej travních sekaček

Zhruba 6500 kusů travních sekaček prodala vloni českobudějovická společnost MOTOR JIKOV Green. Bylo to o téměř polovinu meziročně víc. Růst se čeká i letos, kdy jich chce prodat na 8000 kusů.

„Základem výrobní i obchodní expanze je hlavně rostoucí export a v tuzemsku sílící obchodní spolupráce s řetězcem Mountfield. Ten má v Česku na naše stroje exkluzivitu,“ uvedl ředitel firmy Milan Koška.

MOTOR JIKOV Green v roce 2013 vedle tradičního Slovenska, Polska a Německa poprvé vstoupil na trhy v Pobaltí, na Balkáně, Dánsku, Belgii, Itálii, Rakousku či Turecku. Raritou je i několik kusů sekaček prodaných do zámořské Francouzské Guyany.

Obchodní úspěch se opírá o výrobně náročnější bubnové sekačky, jejichž systém sečení zvládne i vysokou trávu na nerovném terénu. To běžné travní sekačky neumějí, protože jejich pevný otočný nůž bývá náchylný na poškození. Zatímco při bubnovém sečení se nože, narazí-li na překážku, zatáhnou do žacího disku a sečení může bez přerušení pokračovat.

„V zahraničí tento princip teprve objevují, ale jeho výhody jsou zjevné. Proto se zde bubnové sekačky stávají stále populárnější a naše prodeje rostou,“ zmínil ředitel.

Technickou úroveň a provedení těchto sekaček ocenila i porota soutěže Zlatý klas 2013, která vyžínači BDR 583 s motorem Briggs & Stratton udělila tento titul v rámci mezinárodního agrosalonu Země živitelka. „Jeho technické řešení je v tomto segmentu ojedinělé a umožňuje plynulou regulaci rychlosti pojezdu,“ uvedla porota.

Právě díky spolupráci s firmou Briggs & Stratton, která je největším výrobcem motorů pro zahradní techniku na světě, má firma možnost prezentovat svou českou produkci bubnových sekaček a mulčovačů v rámci celého koncernu.

„To je naprosto ojedinělé. Sami bychom se na takové fórum obchodníků nikdy nedostali. I to nám při exportu samozřejmě velmi pomáhá. Základem je ale vždy kvalitní a svým způsobem i výjimečný produkt,“ uzavřel Milan Koška.

MOTOR JIKOV Green, který činnost zahájil v roce 2012, vloni utržil téměř 200 milionů korun. Letošním cílem je tuto hranici překonat. Firma je součástí strojírenského holdingu MOTOR JIKOV Group. V jeho divizi Malé zemědělské mechanizace, patřící do dceřiné společnosti MOTOR JIKOV Strojírenská, se také bubnové sekačky a mulčovače vyrábějí.

O nového roku s novým ředitelem

František Řepa se stal od ledna novým ředitelem výrobní divize Malé zemědělské mechanizace společnosti MOTOR JIKOV Strojírenská. Na tento post přešel z pozice manažera pro prodej divize Průmyslové výrobky.

Ve skupině MOTOR JIKOV Group pracuje od roku 1998 na pozicích v řízení úseků nákupu či prodeje. Ve funkci nahradil Milana Košku, který jako ředitel obchodní společnosti MOTOR JIKOV Green, divizi rok dočasně řídil.

PR text

Štítky MOTOR JIKOV Green, prodej travních sekaček, obchodní úspěch 2013, sekačka na trávu, MOTOR JIKOV GREEN a.s., Mountfield, Motor Jikov, MOTOR JIKOV Strojírenská a.s., Německo, Polsko, Itálie, Česko, Dánsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Pak ten hokej nemá vypadat jak vypadá. :-D

Úterý, 21. ledna 2014, 14:26Odpovědět

Hawky

Mountfield má exkluzivitu na sekačky z Motoru.....dále pak na celé hokejové mužstvo....co tam máte dál?

Úterý, 21. ledna 2014, 09:50Odpovědět

Motor Jikov Green výrazně zvýšil prodej travních sekaček  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.