Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na budějckém Výstavišti začnou v pátek Adventní trhy

Vánoční atmosféru si mohou od pátku do neděle užít návštěvníci Adventních trhů na slavnostně vyzdobeném českobudějovickém Výstavišti. Vloni na jejich patnáctý ročník zavítalo přes 27 tisíc návštěvníků. Trhy, na který je vstup zdarma, mají i charitativní podtext.

ČTĚTE TAKÉ: Budějovický advent nabídne program pro děti i seniory

Zboží na trhu bude letos nabízet 114 vystavovatelů a obchodníků především v pavilonu T1 a na volných přilehlých plochách.

„Návštěvníci u nás najdou jednak vánoční dekorace a předměty, ale také rozmanité vánoční zboží od kosmetiky, sportovních potřeb po obuv i textil tak, aby v předvánočním čase mohli nakoupit v příjemné atmosféře dárky,“ uvedla Naďa Schubertová ze společnosti Výstaviště České Budějovice.

Chybět nebudou ukázky vánoční výzdoby stolů s výkladem a prezentace českých výrobců potravin oceněných značkami kvality.

Trhy mají i charitativní nádech, účastní se jich dětské domovy, speciální zařízení a další sociálně zaměřené organizace. Jejich klienti se podílejí na doprovodném programu svými vystoupeními a na trhu nabízejí i výrobky.

Lidé tak mohou dobročinné organizace podpořit. Opuštěným dětem mohou také přinést zabalený dárek pod vánoční strom. Na akci si zájemci mohou také vybrat pejska z útulku, nebo útulek finančně podpořit.

Součástí trhů budou ukázky lidových řemesel a další doprovodný program. Trhy začínají v pátek v 9 hodin a skončí v neděli v 16 hodin.

Od soboty do neděle se uskuteční na Výstavišti i první ročník veletrhu výtvarného umění Artfest. Návštěvníci se budou moci občerstvit ve Vánoční restauraci s nabídkou kapřích hranolků a vánočního štrúdlu.

ČTĚTE TAKÉ: Jihočeši se můžou těšit na pestrý program adventu

Zdroj: ČTK

Štítky Adventní trhy, Výstaviště České Budějovice, veletrh, trhy, Vánoce, kongresové centrum, advent, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na budějckém Výstavišti začnou v pátek Adventní trhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.