Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Jihočeské univerzitě létala vejce vzduchem

Další studentská akce z dílny Red Bullu s podtitulem Gravity Challenge se konala ve čtvrtek v kampusu Jihočeské univerzity, konkrétně vedle univerzitní knihovny. I když soutěži nepřálo počasí a většina mladých dováděla na Majálesu, přišlo na tento event přes padesát lidí.

Na soutěžící čekal relativně lehký úkol. Pustit vejce z patnácti metrů, trefit se do terče a nerozbít ho. Vejce se ale mohla libovolně upravovat, a tak se kromě jeho stavu po dopadu hodnotilo také provedení sestaveného zařízení na zpomalení, estetický vzhled a důvtip. Do Red Bull Gravity Challenge se přihlásilo 14 týmů, které byly složené z jednoho, dvou či třech soutěžících.

Výkony hodnotila přísná tříčlenná porota a nutno dodat, že to neměla lehké. Ze všech pokusů se totiž vejce rozbilo pouze jednou, tudíž se porotci zaměřili na provedení, způsob zpomalení pádu a atraktivnost.

Průběh soutěže doplnil svým hudebním setem DJ a jak diváci, tak i samotní soutěžící si akci užívali. Čas od času foukl silný poryv větru a závodníci tak hledali svá vejce všude možně. Každý si našel způsob, jak vejce zpomalit - kromě nápadů s balónky či padáky soutěžící vymýšleli způsoby, jak vejce zachránit pomocí popcornu, pružiny, špaget, papíru nebo vrtule.

Poslední zmíněný způsob, tedy uchycení vajíčka do vrtule z papíru, přinesl vítězství Budějčandě Johaně Dragounové, která porotu zaujala svým nápadem natolik, že všem vypálila rybník a s přehledem vyhrála.

První tři dostali za své umístění diplomy, kartony známého energetického nápoje a vítěz i trofej pro nejlepšího házeče vajec z patnácti metrů.

Red Bull Gravity Challenge 2014

Pátek, 16. května 2014, 08:52

Red Bull Gravity Challenge 2014
Red Bull Gravity Challenge 2014

Autoři

Štítky Red Bull Gravity Challenge, Jihočeská univerzita, České Budějovice, vejce, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Red Bull, majáles

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jihočeské univerzitě létala vejce vzduchem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.