Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Na Lipně panují skvělé podmínky k lyžování

Zima se vrátila do Skiareálu Lipno. V noci na čtvrtek sněžilo a teploty se drží kolem bodu mrazu. Předpověď navíc slibuje další pokles teplot a sněžení. Podmínky k lyžování jsou tak na Lipně perfektní.

„Zasněžovat začneme okamžitě, jakmile to teploty dovolí. Podle předpovědi to vypadá, že bychom mohli naše sněžná děla spustit v noci z pátku na sobotu,“ sdělil mluvčí Skiareálu Lipno Jiří Falout.

Předpověď počasí slibuje i přírodní sníh. „Vše nasvědčuje tomu, že zažijeme perfektní víkend s ideálními podmínkami k lyžování,“ podotkl mluvčí.

V sobotu proběhne ve Foxparku tradiční dětské aprés ski. Malí lyžaři se mohou těšit na soutěže, zábavu a odměny. V sobotu se uskuteční také další den Lipno bez bariér. Handicapovaní si mohou po celý den zapůjčit zdarma vybavení - monoski, a to v půjčovně Intersport Rent.

Skiareál Lipno má i nadále v provozu všechny lanové dráhy a také sjezdovky o délce téměř šesti kilometrů, což je nejvíce na jihu Čech. Středisko takto funguje nepřetržitě od zahájení sezony.

„Na sjezdovkách leží 20 až 40 centimetrů technického sněhu, sněhový podklad je velmi kvalitní. Fungují sjezdovky Jezerní, Školní, Promenádní, Dámská a Pánská. V provozu je také lyžařské výukové hřiště Foxpark se třemi pojízdnými koberci,“ poznamenal Falout.

Lyžování je v lednu ve Skiareálu Lipno levnější. Pokud lyžař vlastní kartu hosta Lipno Card, ušetří za skipas na tři a více dní 20 %. Otevřena je také Stezka korunami stromů Lipno, která je součástí areálu.

Lyžaři mohou využít služeb půjčovny bot a úschovny lyží a projít si pohodlně stezku a pokochat se výhledem na Šumavu, Lipno i Novohradské hory.

Pěší turisté se nahoru dostanou buď stezkabusem, který vyjíždí z parkoviště skiareálu, nebo pěšky po vyznačených trasách.

Tisková zpráva

Štítky Skiareál Lipno, lyžování, sezona, sníh, zasněžování, mráz, lyže, lyžaři, Vodní nádrž Lipno, sjezdovka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Lipně panují skvělé podmínky k lyžování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.