Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Návštěvníky Bavorovic přivítala uprchlá pštrosice

Cyklisté a bruslaři, kteří ve středu vyrazili na stezku kolem Bavorovic, zažili opravdovou kuriozitku. Na cestě se totiž potuloval pštros! „Vykoukl na nás v Bavorovicích. Štrádoval si to tam, jak kdyby mu to tam patřilo,“ usmála se Mirča Ježková, která s kamarádkou vyrazila do Bavorovic na bruslích.

Pštrosici ale došel humor. Někdo na ni zavolal policii! „Policisté přijali dopoledne oznámení na lince 158, že cyklisty na stezce kolem Bavorovic ohrožuje pobíhající pštros. Telefonát, který vypadal jako šprým, se ukázal nakonec pravdivý,“ zmínil policejní mluvčí Jiří Matzner.

Na pomoc si policisté povolali specialisty ze zoologické zahrady z Hluboké nad Vltavou. „Po delším boji, který chvílemi probíhal i v řece, bylo zvíře bezpečně znehybněno. Pracovníci zoologické zahrady nakonec samici pštrosa afrického umístili u soukromé chovatelky, která má již z minulosti s těmito zvířaty zkušenosti. Majitele zvířete policisté nezjistili,“ zmínil Jiří Matzner.

Foto: Mirča Ježková

Štítky Bavorovice, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníky Bavorovic přivítala uprchlá pštrosice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.