Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Na vltavotýnské Liškárně mají psí vězení

Malé klece, špína, prázdné špinavé kastroly a smutné psí oči. Na otřesné podmínky v psím „útulku“ v Týně nad Vltavou Budějckou Drbnu prostřednictvím rubriky Tip na kauzu upozornila jedna čtenářka.

Zástupci Animal Rescue – odchytová služba a útulek na svých webových a facebookých stránkách zveřejnili informace o situaci v „útulku“ v Týně nad Vltavou, který se nachází v lokalitě zvané Liškárna. V nezateplených a malých klecích bez možnosti výběhu byli aktuálně dva psi – roční kříženec labradora a fenka, kříženka jezevčíka.

Správa „útulku“ je v kompetenci firmy Rumpold, jejíž zaměstnanec měl péči o zvířata zajišťovat. Do útulku město Týn nad Vltavou umisťuje zatoulané nebo bezprizorné psy. Podle Animal Rescue trvá zcela nevyhovující stav delší dobu, přestože Animal Rescue ve spolupráci se sdružením Zvířata v nouzi nabídla týnské radnici možnost spolupráce a zajištění umístění psů ve svém útulku.

Na zveřejnění stavu v týnském zařízení reagovali jak rozčilení milovníci zvířat, tak i starosta Týna nad Vltavou Milan Šnorek, který poté „útulek“ navštívil a na facebookových stránkách přislíbil nápravu. Animal Rescue upozornila, že ze zákona městu vyplývá jasná povinnost postarat se o nalezená a odchycená zvířata a poskytnout jim potřebnou péči.

Dobrá zpráva je, že díky zveřejnění na Facebooku našel černý pejsek nový domov!

Situaci bude Budějcká Drbna nadále sledovat!

Foto: Facebook

Štítky pes, Týn nad Vltavou, Facebook, Rumpold, věznice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na vltavotýnské Liškárně mají psí vězení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.