Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Na Výstavišti začíná 22. ročník jarního Hobby

Nářadí a zařízení pro zahrádkáře a kutily, ale také nabídku spotřebního zboží a služeb představí téměř 400 vystavovatelů z devíti zemí na 22. ročníku jarní výstavy Hobby na budějckém Výstavišti, která potrvá ode dneška do neděle. Připraveny jsou besedy, bezplatné poradny i kulturní program.

„K dnešnímu dni máme přihlášeno 367 vystavovatelů, což představuje zhruba desetiprocentní úbytek proti loňsku. V porovnání s ostatními výstavišti na tom nejsme nejhůře, řekl bych, že patříme podle ekonomických výsledků a statistik k předním v Česku,“ řekl předseda představenstva a ředitel společnosti Výstaviště České Budějovice Josef Friedrich.

Výstaviště České Budějovice podle něj vloni obhájilo v návštěvnosti druhé místo po Brněnských veletrzích, velikostí pronajatých ploch bylo první. Hobby je po Zemi živitelce druhou nejnavštěvovanější akcí na výstavišti, loni na něj přišlo 57 tisíc lidí.

Výstaviště se po roce opět stane zahrádkářským rájem a místem plným námětů a inspirací pro kutily, stavebníky a chovatele. Český svaz chovatelů chystá na Hobby oblíbenou expozici králíků, drůbeže, holubů a koček. V Rybářské baště budou ukázky filetování a dalšího zpracování ryb, zájemci si mohou u bašty v rybníku vyzkoušet chytání ryb pod dohledem instruktora.

K dispozici budou potřetí tvůrčí dílny, na programu nechybí ani bezplatné poradny, tentokrát o malířství a lakýrnictví. Besedy se budou týkat třeba rozmnožování kaktusů a sukulentů či pěstování vinné révy. Své stálé hosty má na Hobby každoročně Den s receptářem prima nápadů. Na jevišti mohou v sobotu sledovat finále kuchařské soutěže na téma Vaření s kořením.

V sobotu a v neděli se uskuteční Rodeo show, diváci uvidí třetí kolo národního šampionátu nejvyšší rodeové soutěže ve westernových a dobytkářských disciplínách v podání nejlepších českých i zahraničních jezdců. V Pivovarské zahradě a v amfiteátru budou vyhrávat dechovky, ale také Žlutý pes a Abraxas.

Výstaviště bude otevřené od středy do soboty denně od 9 do 18 hodin, v neděli se brány zavřou v 17 hodin.

Kompletní program 22. ročníku jarní výstavy Hobby najdete tady.

Zdroj: ČTK

Štítky Hobby 2013, jaro, Výstaviště České Budějovice, kongresové centrum, výstava, Josef Friedrich, České Budějovice, Země živitelka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Výstavišti začíná 22. ročník jarního Hobby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.