Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nakupujte přímo od tuzemských zemědělců - na RYNKU

Čerstvé maso a uzeniny, tradičně vyráběné sýry a ostatní mléčné výrobky, vejce, výrobky z brambor, zeleniny a ovoce, čerstvé ovoce, med a moravské víno - to vše tuzemské výroby, nabízí na jednom místě prodejna RYNEK. Českobudějovický RYNEK je první jihočeskou prodejnou ze sítě dosud celkem 13 prodejen.

S koncepcí prodejen RYNEK jsme se seznámili v předchozím článku. Nyní bychom Vám rádi blíže představili samotný sortiment prodejny. Vzhledem k tomu, že prodejny provozuje zemědělská skupina, můžete si být jisti ryze tuzemským původem potravin.

Maso z českých chovů a kvalitní uzeniny

Jestliže něčím budějcká prodejna RYNEK opravdu vyniká, tak je to široká nabídka masa a uzenin. Z mraženého masa zde koupíte kuře, kachnu, králíka nebo vybrané druhy zvěřiny (například maso z bizona nebo divočáka). Nabídka chlazeného masa je ještě širší. Vybírat můžete z čerstvého vepřového, hovězího i kuřecího masa. Nechybí měřínské uzeniny a masné výrobky jako jsou párky, škvarky, uzené maso, sekaná nebo salámy, které prodavačky nakrájí přímo před Vašima očima.

Neobvyklé bramborové přílohy

Nevíte-li si rady jakou přílohu připravit k nedělnímu obědu. Na RYNKU najdete vždy něco originálního. Široká nabídka zajímavých bramborových příloh vnese do Vaší kuchyně novou inspiraci. Co zkusit bramborové oválky se špenátem nebo špekové knedlíky, které si můžete připravit i jako hlavní chod, třeba jenom s dušeným zelím. Hodit se budou třeba i k pečenému králíkovi nebo kachně. Milovníci sladkého si mohou vychutnat například bramborové oválky plněné mákem, které si dochutí máslem a cukrem. Příprava je navíc velmi rychlá a jednoduchá. Bramborové výrobky stačí 10 až 15 minut prohřát v páře, nebo necelé 3 minutky v mikrovlnné troubě.

Zdravé mlsání - mrkvánky a řepánky

Velkým hitem ze sortimentu Beskydu Fryčovice jsou i pečené mrkvánky s povidly. Jedná se o chuťově jemné, drobné pečivo, které se vyrábí z těsta s přidáním mrkve. Jeho obdobou jsou řepánky s hruškovými povidly. Hodí se třeba jako zdravá svačinka do práce nebo školy.

Tuzemské mošty a šťávy

Novinkou v sortimentu jsou Moštěnické sirupy. Jsou extra husté s bezkonkurenčním poměrem ředění 1:14. Jedná se o výhradně český produkt a typický regionální výrobek bez konzervantů, umělých barviv a sladidel. Obsahují 10 % uvedeného druhu ovoce. K dostání jsou i v bio kvalitě. Dáváte spíše přednost moštu? I tak si přijdete v RYNKU na své. Znojemské mošty, které zde zakoupíte, jsou vyráběny z ovoce vypěstovaného ve vlastních sadech společnosti POMONA Těšetice. Mošty jsou baleny do krabic, které obsahují vak se speciálním uzávěrem pro snadné čepování nápoje do sklenic.

A kde budějckou prodejnu RYNEK najdete?

Budějcký RYNEK najdete na Rudolfovské třídě v ulici U Sirkárny. Ta křižuje Rudolfovskou třídu nedaleko Madety. Více už Vám napoví mapka. Než se do prodejny vydáte, můžete se seznámit s jejími stylovými prostory ve virtuální prohlídce.

Prodejna RYNEK České Budějovice, U Sirkárny 727
(Rudolfovská třída – u MADETY)
Více na www.agrorynek.cz

PR text

Štítky RYNEK, potraviny, kvalita, strom, tuzemské výrobky, zemědělská produkce, vlastní výroba, náměstí, ovoce, maso, Madeta, POMONA Těšetice a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nakupujte přímo od tuzemských zemědělců - na RYNKU  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.