Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Nejkrásnější záhon v Budějcích najdete u cyklostezky

Možná jste si všimli, že u cyklostezky na Hlubokou nedaleko Dlouhého mostu v Českých Budějovicích zůstal svah k Vltavě neposekaný. Je to proto, aby motýli měli kde přežít, když všechny ostatní plochy jsou posečené.

Právě v červnu nastává vrchol kvetení, tak se určitě přijďte podívat. Naleznete tady kvetoucí chrpy, třezalky, hadince i mateřídoušky a z louky bude jistě nejkrásnější záhon v Budějcích.

Tento svah mezi cyklostezkou a chodníkem pro pěší u Rudé hvězdy (vyústění ulice Kubatova) bude udržován s cílem co nejvíce pomoci motýlům a samozřejmě také jejich housenkám v rámci projektu Chceme motýly v Českých Budějovicích.

Díky dohodě se státním podnikem Povodí Vltavy bude tento prostor sečen mozaikově - vždy jen po částech. Projekt má za hlavní cíl ukázat laické veřejnosti, jak lehce může pomoci motýlům.

V rámci projektu je také organizována dobrovolnická péče ještě pro další tři lokality na území u Vrbenských rybníků v blízkosti sídliště Vltava.

Do péče o motýlí lokality se můžete také zapojit a například pomoci posekanou trávu shrabat a tím pomoci druhovému bohatství luk. Je to ideální příležitost na smysluplnou fyzickou aktivitu na čerstvém vzduchu.

Napsal Martin Němec
čtenářský příspěvek

Štítky Chceme motýly v Českých Budějovicích, motýlí lokalita, ochrana přírody, České Budějovice, cyklostezka, motýli, projekt, Vltava, Dlouhý most, záhon, Povodí Vltavy (státní podnik), Martin Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejkrásnější záhon v Budějcích najdete u cyklostezky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.