Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nezaměstnanost klesla v dubnu na 7,7 procenta

Podle slov Jiřího Berana z českobudějovického Úřadu práce klesla v Jihočeském kraji v průběhu dubna nezaměstnanost na 7,7 procenta, což je o 0,7 procenta méně než bylo v březnu.

V Jihočeském kraji je v evidenci pracovních úřadů ke konci dubna 24 648 uchazečů, je to o 396 méně než v březnu a o desetinu procenta méně než bylo vloni v dubnu. „Jihočeský kraj je tak v rámci České republiky regionem se čtvrtou nejnižší nezaměstnaností,“ řekl Beran.

Nezaměstnanost klesla ve všech okresech kraje. Nejvíce, o celé jedno procento, klesla míra nezaměstnanosti hned ve třech okresech – na Českokrumlovsku, Písecku a Jindřichohradecku. Nejvyšší nezaměstnanost je na Českokrumlovsku (9,6 procenta), nejnižší pak na Českobudějovicku (5,9 procent).

Největší zájem je o prodavače na směnný provoz, řidiče kamionů, po profesích v gastronomii a po sezonních profesích v zemědělství, lesnictví a cestovním ruchu. „Díky nárůstu nabídky v sezonních profesích očekáváme pokles nezaměstnanosti i během května,“ dodal Beran.

Míra registrované nezaměstnanosti ke konci dubna dosáhla hodnoty 8,4 procenta (březen 2012 – 8,9 %, duben 2011 – 8,6 %). Míru nezaměstnanosti vyšší než republikový průměr vykázalo 43 okresů, nejvyšší byla v okresech Bruntál (15,9 %), Most (15,7 %), Jeseník (15,2 %), Děčín (14,0 %) a Hodonín (13,9 %). Nejnižší míra nezaměstnanosti byla zaznamenána v okresech Praha-východ (3,3 %), hlavní město Praha (4,0 %), Praha-západ (4,2 %) a Mladá Boleslav (4,7 %). Míra registrované nezaměstnanosti mužů poklesla na 7,5 procenta a žen na 9,7 procenta.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky nezaměstnanost, Jihočeský kraj, Jiří Beran, Úřad práce České republiky, okres Český Krumlov, Česko, okres Písek, okres Jindřichův Hradec, Mediafax, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnanost klesla v dubnu na 7,7 procenta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.