Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nové pivo z Budějovického Budvaru: tmavý ležák s višní

V chladném období roku pravidelně stoupá poptávka po chuťově výraznějších tmavých pivech. Budějovický Budvar proto uvádí v těchto dnech na český trh limitovanou sérii nového druhu tmavého ležáku s příchutí višně - Budweiser Budvar Dark Cherry.

„Je to plnohodnotný tmavý ležák s obsahem alkoholu 4,5 % a zásadně se tak liší od běžných mixů piva a limonád. Věříme, že nabízíme velmi zajímavý nápoj, kterým chceme primárně oslovit ženy a také milovníky neobvyklých piv,“ říká Petr Košin, specialista řízení jakosti piva z Budějovického Budvaru a vedoucí týmu, který nový druh ležáku vyvíjel.

„Díky obsahu 13 % višňové šťávy má černo-červenou barvu a pevnou pěnu, která zanechává na sklenici kroužky. Ve vůni rozpoznáte peckovinu višně a pražený slad tmavého ležáku. Chuť je bezprostředně po napití osvěživě kyselá s mandlovou vůní pecek, rychle však přechází k lehce svíravé chuti višně, a hořké chuti praženého sladu, po které zůstává v ústech dozvuk hořké čokolády. Ta nutí malými doušky upíjet dál,“ dodává Adam Brož, sládek Budějovického Budvaru.

Pití po malých doušcích se spíše než pivu blíží vínu, a proto se Dark Cherry servíruje ve sklenicích z tenkého skla na nožce.

Nové pivo bude k dostání pouze v několika stovkách vybraných českých restaurací. Dodává se v sudech o objemu 20 litrů a se stáčením do láhví se prozatím nepočítá.

Komunikační podpora nového produktu v místech prodeje bude probíhat pod heslem „Každý den NEní důvod k oslavě“ a s nadsázkou bude připomínat drobné každodenní zármutky.

Tisková zpráva

Štítky Budweiser Budvar Dark Cherry, Budějovický Budvar, nové pivo, ležák s višní, České Budějovice, pivo, višeň obecná, slad, nápoj, alkohol, limonáda, hořká čokoláda, restaurace, víno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové pivo z Budějovického Budvaru: tmavý ležák s višní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.