Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Obnova sídliště Vltava pokračuje i v letošním roce

Sídliště Vltava se dočká dalšího zkrášlení. Při regeneraci dojde k úpravě komunikací, parkovišť a jejich bezbariérových přístupů, chodníků, travnatých ploch, osvětlení i čtyř dětských hřišť, která budou osazena novými herními prvky. Jedno z nich bude určeno i pro nejmenší děti.

Rada města ve středu rozhodne o projektu druhé stavby, což je vlastně náhradní projekt, který má pomoci čerpat zbývající volné finanční prostředky v rámci IPRM Levý břeh Vltavy.

Město na něj vyčlení 28,5 milionu korun. Celkem 85 procent ze způsobilých výdajů by měla pokrýt předpokládaná dotace z ROP.

„Vlastní realizace by měla být od března do července příštího roku,“ přiblížil 1. náměstek primátora pro ekonomiku a majetek města Miroslav Joch.

V polovině roku 2015 skončí projekt IPRM Levý břeh Vltavy, a to už by měla být ukončena i obnova dvou největších českobudějovických sídlišť, Máje a Vltavy, kde žije největší počet obyvatel.

„Věřím, že nemalé investice přispějí ke zkulturnění prostředí a lidem se bude v těchto přívětivějších podmínkách lépe bydlet,“ dodává Joch.

Štítky rekonstrukce, sídliště Vltava, obnova, České Budějovice, Vltava, projekt, Miroslav Joch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obnova sídliště Vltava pokračuje i v letošním roce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.