Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Po Lannovce se toulá lední medvědice Paula

Šli jste dneska po Lannově třídě a potkali tam ledního medvěda? Zrak vás opravdu nešálil! Paula - tak se medvědice jmenuje - se tady skutečně prochází. A bude i zítra. Do Budějc totiž zavítala Arctic Tour 2013, mezinárodní kampaň Greenpeace na ochranu Arktidy.

„Nemusíte propadat panice, nejde o skutečného ledního medvěda. Ale je jako živý,“ směje se Klára Issová, patronka projektu, který během dvou týdnů navštíví celkem osm měst České republiky.

Lední medvědice je kostým pro dva lidi, který Greenpeace koupilo od londýnského národního divadla. Paula se okamžitě stala symbolem celosvětové kampaně za mezinárodní ochranu Arktidy. Letos již navštívila Slovensko a po České republice bude následovat například Maďarsko, Rakousko, Slovinsko či Polsko.

I když to může vypadat jako recese, podtext celé akce je vážný. „Je potřeba, aby lidi věděli, co se v Arktidě děje, a mohli přidat svůj hlas proti její devastaci. Proto jsem tuhle kampaň Greenpeace podpořila už vloni, při jejím zahájení. I když se tam asi většina z nás nikdy nepodívá, je to i naše Arktida a je třeba ji chránit. Pro nás i pro budoucí generace,“ myslí si známá herečka.

Foto: Aneta Neubergerová a Arctic Tour 2013

Štítky Arctic Tour 2013, lední medvědice Paula, medvědice, České Budějovice, Arktida, Greenpeace, Česko, Klára Issová, Slovensko, Polsko, Rakousko, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Lannovce se toulá lední medvědice Paula  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.