Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po městě pobíhaly dvě samice losa evropského

Dnes krátce po osmé hodině ranní přijala městská policie oznámení na dvě volně pobíhající a vyplašené samice losa evropského. Na místo byla vyslána specializovaná hlídka strážníků provádějící odchyt, aby se zmatená zvířata pokusila bezpečně nasměrovat mimo město.

Obě zvířata byla poprvé spatřena poblíž Stechrova Mlýna poblíž Litvínovické, kde se samice losa pohybovaly mezi hlavní silnicí na Český Krumlov a řekou Vltavou ve směru do města.

Poblíž tzv. Trylčova jezu v blízkosti heliportu českobudějovické nemocnice se pokusila obě zvířata řeku přeplavat, což se jim nezdařilo. Obě samice se tak opět vrátily na levý břeh Vltavy, kde se přiblížily k zasahujícím strážníkům a policistům do vzdálenosti asi deseti metrů.

„Zde jim hlídky zabránily v dalším útěku ve směru do města. Obě samice se tak otočily a odběhly stejným směrem, odkud se do města dostaly,“ uvedl mluvčí strážníků Václav Sup.

Jedno ze zvířat pokračovalo ve směru na Planou a Boršov, kde se samice následně rozdělily. V těchto místech strážníkům a policistům zmizely z dohledu.

Štítky samice, los evropský, České Budějovice, Nemocnice České Budějovice, Vltava, Český Krumlov, Planá, Boršov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po městě pobíhaly dvě samice losa evropského  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.