Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pochodem chtěli upozornit na problematiku potratů

Uplynulou sobotu odpoledne se v Budějcích uskutečnil vůbec poprvé Pochod pro život. České Budějovice byly posledním krajským městem, kde se obdobná akce ještě nekonala. Celorepublikový pochod je vždy jednou do roka v Praze. Letos je naplánován na poslední březnovou sobotu.

Pochody pro život mají za cíl upozornit na trend v dnešní společnosti, kdy je usmrcení nenarozeného dítěte, jako vyřešení nechtěného těhotenství, chápáno jako něco zcela normálního. Transparenty upozorňují na to, že dítě v matčině lůně je již člověkem, který bývá potratem zabit.

Sobotní českobudějovický pochod začal proslovem organizátorů, kteří upozornili, že nikdo z účastníků si nedělá iluze, že by se díky těmto pochodům změnila legislativa v zemi a potraty by byly zakázány. Není ani cílem masově přesvědčovat lidi či někoho za potrat odsuzovat. Chtějí pouze poukázat na zmíněné zlo, které je na dětech pácháno, a nabídnout pomocnou ruku těm, kdo váhají nebo se pro potrat rozhodují.

Následně se skupina něco okolo 90 lidí, mezi nimiž byli i tři kněží, vydala směrem od Nádražní ulice Lannovou třídou k náměstí Přemysla Otakara II. Cestou se účastníci modlili růženec a zpívali. Celá akce byla zakončena uprostřed náměstí u Samsonovy kašny poděkováním organizátorů za účast. Kdo chtěl, mohl se ještě zúčastnit mše svaté v katedrále sv. Mikuláše.

Napsal Tomáš Kiml
čtenářský příspěvek

Štítky Pochod pro život, České Budějovice, potrat, interupce, interrupce, Praha, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Vilímek

Jsem zvědav, jestli by někdo z nich měl stále stejný názor, kdyby jeho dcera (vnučka atd.) byla v jiném stavu po znásilnění...

Středa, 19. března 2014, 17:41Odpovědět

Pochodem chtěli upozornit na problematiku potratů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.