Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při Gastrofestu uvidíte jídelní lístek z Titanicu

Přes 400 kuchařů představí své umění na Mezinárodním gastronomickém festivalu Gastrofest. Jeho 17. ročník se bude konat na budějckém Výstavišti tento týden od čtvrtka do soboty.

V gastronomické show budou návštěvníci sledovat kuchařské špičky z více než 30 zemí, ochutnávat mohou v celkem 90 improvizovaných restauracích. Nachystána je řada soutěží a pokusů o rekord a také výstava s jídelním lístkem z Titanicu.

„Česká kuchařská špička se představí ve čtvrtek a v pátek v prestižní soutěži v pavilonu T2. Soutěžním úkolem bude před zraky diváků připravit tříchodové menu vycházející z tradiční české kuchyně a sezony,“ řekl ředitel Gastrofestu Vladimír Tůma.

Pavilon Z bude ve čtvrtek hostit 11. ročník akce Czech Carving Cup - Dýňový šampionát, jejíž je letos Gastrofest poprvé hostitelem. Soutěžit se bude ve čtyřech kategoriích, nechybí halloweenská prosvícená dýně.

Jako každý rok se stane Gastrofest místem pro vytvoření či pokoření některého z gastronomických rekordů. V předchozích letech návštěvníci obdivovali třeba rozhlednu z chodských koláčů či pyramidu ze švestkových knedlíků. Letos to bude největší obraz z českých buchet, největší betlém z chlebového těsta a také fotografie největšího počtu kuchařů na jednom místě.

ČTĚTE TAKÉ: Betlém z chleba bude usilovat o rekordní zápis

V pavilonu E5 je připraven čtvrtý ročník soutěže o nejlepší cukrářský a pekařský výrobek - Budějovické mlsání 2013 na téma Vánoce ve světě. Učňové budou vytvářet koláč a betlém a také dort a cukroví. Letošní téma přiblíží vánoční gastronomické tradice a motivy z různých zemí.

Ve visegrádském pavilonu E1 se opět zabydlí kuchaři z Maďarska, Polska, Slovenska a Česka a poprvé i ze Slovinska. Návštěvníky tam čeká zábava a pohoštění. Lidé budou moci ochutnat mimo jiné zvěřinové speciality z hotelu Alpská vyhlídka či marmelády ´královny marmelád´ Blanky Milfaitové.

Festival, který vloni navštívilo přes 17 tisíc lidí, začíná ve čtvrtek v 10 hodin a každý den trvá do 18 hodin. Základní vstupné je 100 korun.

Zdroj: ČTK
Foto: www.gastrofest.cz

Štítky Gastrofest, mezinárodní gastonomický festival, České Budějovice, Výstaviště, Titanic, kuchař, pavilon, soutěž, jídelní lístek, umění, festival, kongresové centrum, Polsko, Česko, Maďarsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při Gastrofestu uvidíte jídelní lístek z Titanicu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.