Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Při odemykání Vltavy bude odhalen pomník Járy Cimrmana

Mírná zima a teplé jaro lákaly vodáky na Vltavu už v únoru a březnu, oficiální odemykání řeky se ale uskuteční v sobotu 12. dubna ve Vyšším Brodě na Českokrumlovsku. Řece a vodákům tam požehná převor místního kláštera Justin Berka.

Při slavnostním aktu bude v kempu Pod Hrází odhalen putovní pomník Járy Cimrmana a zveřejněn jeho odkaz vodákům. ČTK to řekl hlavní organizátor Pavel Kolouch.

Vltava bude ve stejný den odemčena také v Českém Krumlově. Odemykání Vltavy ve Vyšším Brodě začne už v pátek vodáckým večerem v kempu Pod Hrází. V sobotu ráno si všichni zaregistrovaní účastníci akce mohou zdarma půjčit lodě a vodácké vybavení a v 10:30 začne slavností ceremoniál. O dobrou náladu se tam bude starat vodník Brodimil, patron Vltavy.

„Na jezech Herbertov a Rechle v Českém Krumlově budou instalovány šupny pro snadné splutí a dokončena je také přestavba jezu Jelení lávka, takže vodákům nebude nic bránit v klidné plavbě,“ uvedl Kolouch.

Vodáci, kteří se chtějí zúčastnit čtvrtého odemykání Vltavy v Českém Krumlově, mají sraz v sobotu 12. dubna v 10:00 v kempu U Trojice. Klasické odemčení řeky se křtem nováčků se tam uskuteční v 11:00, potom už se lodě vydají na zhruba tříhodinovou plavbu do 12 kilometrů vzdáleného kempu ve Zlaté Koruně. Akci zaštiťuje iVltava.cz za podpory vodáckých půjčoven CK Cesta, Odysea, Pirát, Ka-servis a kempů ve Zlaté Koruně a v Českém Krumlově a Českého svazu rekreačního sportu. Hrát bude hudba, zajištěno bude občerstvení a pro zaregistrované i doprava a zapůjčení lodí a raftů zdarma.

Napsal ČTK

Štítky vodáci, sezóna, Vltava, Jára Cimrman, Český Krumlov, Vyšší Brod, okres Český Krumlov, Zlatá Koruna, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při odemykání Vltavy bude odhalen pomník Járy Cimrmana  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.