Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Příští týden můžete podpořit rodiny v azylových domech

Máte doma nepotřebné oblečení? Ložní prádlo? Příbory? Věřte, že jsou lidé, kterým by tyto věci udělaly nemalou radost. Své o tom ví azylové domy pro rodiny Rybka v Husinci a Studené, které nyní žádají veřejnost o pomoc.

Budějcké občanské sdružení Na půl cesty se rozhodlo je podpořit a vyhlásilo veřejnou sbírku, která se uskuteční od 20. do 23. října v Příčné číslo 3. „Po roce jsou naše zásoby úplně na dně a zoufale potřebujeme pomoc. Budeme strašně rádi, když nám věnujete cokoliv,“ stojí na plakátě sbírky.

Lidé si často myslí, že nejvíce potřeba jsou hračky, ale to není tak úplně pravda. „V azylovém domě rodina může žít jen jeden rok, potom musí odejít. A pracovníci azylového domu se odcházejícím rodinám snaží pomoct s vybavením domácnosti. Takže jsou potřeba hrnce, příbory, povlečení, ručníky a samozřejmě oblečení,“ řekla Eliška Štěpánová ze sdružení Na půl cesty.

Stejnou sbírku už parta nadšenců kolem Elišky Štěpánové uspořádala před rokem. Byla velmi úspěšná a pomohla několika lidem. „Shromáždili jsme věci na pět avií! Oblečení, hračky, potřeby pro děti od kojeneckých lahviček po kočárky, povlečení, záclony, hrnce, sportovní a školní potřeby. Nejlepší věci děti dostaly pod stromeček - například brusle či panenky. Ostatní rozdělovali v azylovém domě podle potřeby,“ zavzpomínala Štěpánová.

Jak již bylo řečeno, sbírka se uskuteční 20. až 23. října. Přispět do ní můžete vždy od 9.00 do 15.30.

Foto: www.rybka-az.cz

Štítky azylový dům, Studená, Husinec, Rybka, sbírka, Na půl cesty, rodina, oblečení, Studené

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden můžete podpořit rodiny v azylových domech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.