Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Prohlídka Temelína láká. Lidé obsadili všech 810 míst

Tuto sobotu bude mít veřejnost možnost podívat se takzvaně pod pokličku největší české elektrárny. Den otevřených dveří pořádá Jaderná elektrárna Temelín už popáté, přesto je o prohlídku areálu stále velký zájem. Kapacita 810 míst se naplnila za devět dní.

Na prohlídku Temelína se lidé mohli hlásit od 14. července v Informačním centru elektrárny Temelín. Jen během prvních dvou dní si místo v prohlídkovém autobuse zarezervovalo 251 lidí. Poslední volné sedadlo bylo obsazeno v úterý odpoledne. Tito lidé se mohou těšit, že zblízka uvidí chladicí věže, sklad použitého paliva nebo hlavní výrobní bloky.

Jaderná elektrárna na návštěvu zve i ostatní, kteří se nestihli včas přihlásit. „I pro tyto návštěvníky máme připraven program. V infocentru si mohou elektrárnu projít virtuálně nebo se podívat, jak vypadá palivo pro jaderný reaktor. V půlhodinových intervalech budeme promítat 3D film o energetice,“ představuje program Marek Sviták, tiskový mluvčí Temelína.

Před infocentrem představí svoji techniku temelínští hasiči. Plně nabité baterky pro zkušební jízdy budou mít dva elektromobily Nissan Leaf. „Pokud se některé místo v autobuse na projížďku areálem uvolní, bude průběžně doplněno náhodně příchozími,“ doplňuje Sviták.

Celkem osmnáctkrát vjedou klimatizované autobusy s návštěvníky do areálu Jaderné elektrárny Temelín. Od infocentra budou odjíždět v půlhodinových intervalech. První projížďka začne v 8.30 hodin, naopak poslední autobus vyrazí na netradiční trasu v 17 hodin.

„Nastoupení do autobusu bude předcházet ověření totožnosti a kontrola vnášených předmětů. Účastník projížďky bude potřebovat občanský průkaz, cizinci svoji totožnost prokáží cestovním pasem. Právě doklady a občerstvení je to jediné, co si mohou lidé vzít do projížďkového autobusu,“ upozorňuje na pravidla návštěvy areálu elektrárny Jana Gribbinová, vedoucí Infocentra elektrárny Temelín Skupiny ČEZ.

Štítky Jaderná elektrárna Temelín, Den otevřených dveří, Temelín, elektrárna, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohlídka Temelína láká. Lidé obsadili všech 810 míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.