Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Protest připomínal smuteční průvod, policisté měli převahu

Již několikáté demonstrace, jejímž cílem bylo protestovat proti systému sociálních dávek, takzvanému černému rasismu, dvojímu metru a policejní brutalitě, se v pondělí na státní svátek v ulicích Budějc zúčastnily jen asi dvě desítky lidí. Akci pořádalo občanské sdružení W.P.E.P. - Evropští Patrioti.

Protest začal ve 14 hodin a účastníci šli přes Lannovu a Husovu třídu na Jiráskovo nábřeží. „Během půldruhé hodiny trvající akce jsme nemuseli zasahovat,“ řekla mluvčí jihočeské policie Lenka Holická.

Do prvních protestních akcí v krajské metropoli se zapojilo několik stovek lidí. Poslední dvě demonstrace už měly nízkou účast a policie při nich nemusela zasahovat.

V ulicích přesto hlídkovala spousta mužů zákona nejen z Budějc. „Opravdu tady nemáme vlastní policajty, že sem musí dojíždět až z Tábora? Ta akce spíš připomínala smuteční průvod,“ řekl Budějcké Drbně jeden z náhodných kolemjdoucích.

Podobné akce se na Den vzniku samostatného československého státu uskutečnily ještě v Ostravě a Plzni.

Štítky protest, demonstrace, České Budějovice, Tábor, Československo, Drbna.cz, Ostrava, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

To fízlové nemají někoho, kdo určuje míru "rizika"? Tedy toho kdo k míře rizika (zde zřejmě minimální) přiřazuje i množství nasazených fízlů a techniky? Pokud ne, pak je to jistě chyba, pokud ano pak je to naprostý blb a zaslouží vhodit, protože pokud proti dvacítce "demonstrantů" zasahují fízlové až bůhvíodkud, měl by si někdo uvědomit, že se to musí zaplatit a tedy až bude zase policie fňukat, že nemá na benzín (a musí si tedy fízli chodit na sváču pěšky) je to chybou nikoli toho že je na ně málo peněz, ale že je prohastroší na blbosti. Pokud množství nasazených určuje velitel (okresní, krajský či jiný) lze míti za to, že je to nekompetentní dement (u policie nic nového) a pokud je to ten tatrman co byl ve sportovní hale a kecal jak sloužil na Máji jako šlapka (v době kdy tam cikáni nebydleli) je to docela příznačné - vůl ve funkci býka tele nezplodí.

Středa, 30. října 2013, 08:30Odpovědět

Protest připomínal smuteční průvod, policisté měli převahu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.